Something...
-
снимка:
http://luluto.blogspot.com/
Обилно чувство за хумор, включително в най-висшата си форма, самоиронията. Текстовете са в състояние да оправят и мрачно настроение, дори да те накарат да се смееш с глас. Фотографията е вкусна и с вкус. Между рецептите се появяват забавни интерлюдии за нещата от живота.
Човекът зад блога: Румяна Босева
Къде живеете: София. Тук съм си родена и тук съм прекарала целия си живот. По душа обаче съм някъде от провинцията. По възможност – от Бретан или примерно Тоскана.
Професия: Мениджър ключови клиенти в компания от сферата на застраховането.
Блогът за вас е: Бягство - от реалността, от рутината на ежедневието, от злободневните проблеми. Нещо като виртуален пикник сред природата - далеч от големия град, шума и напрежението.
Любимо ястие/продукти: Пай. Харесвам мириса на масло и плодове. А и няма голяма вероятност да объркаш нещо.
Какво никога не бихте сготвили /яли: Не се сещам за такова. Обичам да експериментирам. Все пак, като се замисля, единствените неща, към които не храня особени симпатии, са млякото с ориз и грис халвата. Не е трудно да се досетите - давали са ми ги почти насилствено в детската градина.
Как решавате какво да сготвите: Различно. Понякога виждам някоя интересна рецепта и решавам, че трябва да я направя. Друг път опитвам нещо и ми хрумва, че същото може да изглежда много добре, ако добавя еди-какво си. Случва се просто да вляза в магазина, да си напазарувам нещо интересно и после да му търся конкретното приложение. Не съм много систематична в това отношение.
Най-странното нещо, което сте готвили: Въпрос на виждане е. Обичам да смесвам сладко със солено и това действа притеснително на някои хора. Една от любимите ми салати включва рукола, печена тиква, фета сирене и мед. Наскоро правих мароканско ястие, което съчетаваше в себе си пикантен кускус, агнешко и пържени банани. Даже мисля, че ми хареса. Като дете много обичах да ям ябълка, поръсена с чесън и оцет.
Най-редкият продукт в кухнята ви: Имам огромни количества интересни подправки. В шкафовете държа доволни количества от киноа, просо, амарант, брашна от нахут, шипка, коприва, тиква и всякакви подобни. Все пак не мисля, че това би изненадало някого при тази глобализация.
Най-невероятната комбинация, която сте опитвали,
учудващо добра: Силно пристрастена съм към комбинирането на сладко и солено.
учудващо лоша: Някой ми беше препоръчал пиле с кока-кола. Не мисля, че ми допадна.
Вашият специалитет: Трудно е да се каже, като се има предвид, че рядко повтарям едно и също нещо. Може би напоследък най-голяма популярност доби един сладкиш с мед, канела и лют пипер.
Любима придобивка в кухнята:Чувствам, че се вманиачавам на тази тема, още повече че скоро се сдобих с нова кухня и сега упорито я пълня с всякакви приспособления. Изпитвам особена симпатия към ретро вещи. Имам стар поднос от времето на баба ми и една мелничка за пипер (от онези старите, тумбестите, червени), които са ми особено любими.
Коя подправка ви описва най-добре: Колебая се между канела и черен пипер. Доста съм лютива на моменти, но пък в крайна сметка придава вкус на живота.
-
снимка:
http://sunshine.collapse.bg/
Слънчева, наивистична сладкарница, от която искаш да опиташ всичко. Френски макарони, кексчета и торти – в различни вкусове и цветове, като детска рисунка, изработена с пръсти.
Човекът зад блога: Ирина Купенска
Къде живеете: София
Професия: Студент
Блогът за вас е: Започнах блога си на шега и никога не съм си представяла, че ще стане толкова важна част от живота ми. Пишейки всяка рецепта, публикувайки всяка статия и четейки положителните отзиви на читателите си, започнах още повече да обиквам кулинарията, а впоследствие и фотографията. Мисля, че блогът ми помогна да опозная по-добре себе си и да открия нещата, които ме правят истински щастлива.
Любимо ястие/продукти: Суши.
Какво никога не бихте сготвили /яли: Наскоро попаднах на рецепта за шоколадови мъфини с пушен бекон. Ето това едва ли бих сготвила/яла.
Как решавате какво да сготвите: Спрямо настроението си, спрямо сезона, спрямо вкусовите предпочитания на близките ми.
Най-странното нещо, което сте готвили: Шоколадови кексчета с доматен сос. Бяха учудващо вкусни.
Най-редкият продукт в кухнята ви: Ако под странен се има предвид не особено разпространен, то ще посоча тонка боб и гуарана.
Най-невероятната комбинация, която сте опитвали,
учудващо добра: Шоколад, бадеми, Тонка боб.
учудващо лоша: Не обичам комбинациите от сладко и солено.
Вашият специалитет: Френските макарони, бих казала, макар че има още много какво да науча.
Любима придобивка в кухнята:Напоследък си купувам предимно керамични съдове за готвене, а последната придобивка в кухнята ми са едни мини керамични касероли.
Коя подправка ви описва най-добре: Обожавам горчивия вкус на какао, а един от любимите ми аромати е този на портокалови корички. Ако можех да ги събера в някаква подправка, то определено с нея бих се оприличила.
04, 11, 08 Юли 2013, 04:11
браво
ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
-1
16, 25, 06 Декември 2010, 16:25
Браво! Чудесна статия!
Следя от година и нещо 6 от блоговете и се радвам, че ме запознахте с 4 нови... а там може да открия и още и още! Успех и голямо "Бваво" на всички!
+2
Най-четени статии // за Октомври
Реклама »