Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights
Промени в закона изискват био храните да се предлагат на отделни рафтове в магазините.
Вторият софийски випуск на Кулинарна академия HRC поема към големия живот и високата кухня
Нови реколти от познати вина, дебютиращи марки и лимитирани серии за познавачи – преди настъпването на зимата българските изби са подготвили още по-усъвършенствано пътешествие за търсачите на винени усещания
Група ентусиасти канят столичани на фермерски пазар и Фестивал на истинската храна в центъра на София
Изобилието в предлагането често завършва в контейнерите за отпадъци - веригата съобщи, че за първите шест месеца на 2013 г е бракувала и изхвърлила около 30 хиляди тона храна, предимно тестени изделия, плодове и зеленчуци
"Хайнекен" пускат домашно устройство за наливна бира
Старозагорската пивоварна откри първата зелена промишлена сграда в страната ни. Тя е и първата сред всички пивоварни на Хайнекен в света, която притежава зелен склад - сертифициран по световно признат метод за оценяване на екологичните показатели
Фермерът-литератор, който превърна много американци в поклонници на локално изработените храни, напуска пазара
Консумацията на паста в Италия е спаднала от 40 кг. на 31 кг. на година за семейство в последните десет години. Обезценява ли я това?
Българите прогледнаха за белите вина, но реколта 2012, изглежда, няма да обърне хода на историята
Откъде идват тревистите нотки в совиньон блана, кога мерлото има аромат на червен пипер, защо се случва във виното да има тонове на конска козина – енологът Лидия Пелова предлага ключ към тайните на винения нос
Дълги години розе пиеха или съвсем начинаещите винолюбители (в сладките му версии), или истински посветените в занаята (в сухия му вариант). През последните няколко години обаче от лекомислено допълнение към летните жеги това вино успя да се превърне в нещо модерно и търсено, при това и от двете страни на Атлантическия океан
"По-скоро празните" чаши в живота й са само тези, от които е изпито виното
По следите на Майлс и Джак, десетки хиляди се впуснаха да търсят най-доброто пино ноар из избите на Санта Барбара Каунти
Български вина навлизат в топ ресторантите на Брюксел, Фландрия и Валония, следващата цел на техния вносител са Съединените щати