С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Списание

  • "Мишлен" откри Америка!

    Любомир Бояджиев
    01 Февруари 2006, 14:05

    Share Tweet Pin it Share
  • Кристоф Лоран: "Най-важно е общуването с клиентите"

    Любомир Бояджиев
    01 Февруари 2006, 14:02

    Да ръководиш хотел, ресторант или фирма в областта на хотелиерско-ресторантьорския бизнес е истинско предизвикателство. Предизвикателство, което е едновременно изключително сложно и мотивиращо, защото изисква не само професионални умения, но и способността да работиш с екип в условията на постоянно променяща се среда. Точно такива хора подготвя Ecole hôteliere de Lausanne (Хотелиерското училище в Лозана), но с уговорката, че за професиите от хотелско-ресторантьорския сектор е нужно и призвание. Ecole hоteliеre de Lausanne е най-старото хотелиерско училище в света и е успяло да си извоюва място сред най-добрите висши училища не само заради дългата си история, а и благодарение на качеството на обучението. Основно място в програмите на Ecole hôteliеre de Lausanne заема ресторантьорството и затова "Бакхус" се обърна към Кристоф Лоран, преподавател по arts de la table в престижното училище. Кристоф Лоран е от 20 години в ресторантьорския бизнес и споделя, че работата в ресторант е негово призвание. През 1991 е избран за maître d’hôtel на годината в Англия, а в момента, освен че преподава ресторантьорство в Лозана, се занимава и с консултантска дейност за най-големите хотели, ресторанти и авиокомпании по света.

    Share Tweet Pin it Share
  • Елементарните правила

    Любомир Бояджиев
    01 Февруари 2006, 13:59

    Share Tweet Pin it Share
  • Българският опит

    Юлия Костадинова
    01 Февруари 2006, 13:56

    Ако кажем, че думата сервиз доскоро се употребяваше у нас по-скоро в качеството си на домашна посуда, няма да излъжем. Сервитьорите в 90% от случаите си бяха келнери, такива се чувстваха и по никакъв начин не проявяваха ни най-малко желание да променят статута си и да израснат до сервитьори. Защото това е нещо съвсем различно. А ако допълним, че причината за това са остарелите схващания и още по-остарелите учебници, по които се учи сервиране в специализираните училища, съвсем няма да сбъркаме. В България все още се преподава, че сервитьорът (сервитьорката) се появява пред клиента с преметната през ръката бяла кърпа например. Това, както и други "задължителни" правила в сервирането отдавна са отпаднали и днес за щастие вече няма нищо нито чак толкова задължително, нито чак толкова погрешно.

    Share Tweet Pin it Share
  • Войната на тапите

    "Бакхус"
    01 Януари 2006, 14:50

    Видно е, че броят на бутилките с капачки на винт или синтетични тапи непрестанно нараства. Вече дори престижните винени издания и големите винопроизводители се присъединяват към лагера на модерните, подръжниците на новите тапи. Какви са основанията за тази тенденция?

    Share Tweet Pin it Share
  • Антинори - началото на една винена империя

    Юлия Костадинова
    01 Януари 2006, 14:46

    Ако има компания, която най-много да се доближава до понятието винена империя в Италия, то това със сигурност е Антинори. Няма човек, който да обича виното на Ботуша (а и не само него) и да не познава това име. Легендарни са във всяко отношение, но най-вече в едно - изкуството да поддържат баланса между количеството вино, което произвеждат, и качеството му.

    Share Tweet Pin it Share
  • Кафето в чашата

    Любомир Бояджиев
    01 Януари 2006, 14:44

    Share Tweet Pin it Share
  • Африка и Южна Арабия

    Любомир Бояджиев
    01 Януари 2006, 14:42

    Share Tweet Pin it Share
  • Най-популярните видове кафе

    Любомир Бояджиев
    01 Януари 2006, 14:40

    В системата на растителната класификация кафееното дърво принадлежи към рода Coffea от семейство Rubiacee, което наброява 4500 разновидности. Към рода Coffea спадат 60 вида, но едва 25 се използват с промишлена цел заради плодовете им. От тях само първите четири имат значение за производството на кафе в световен мащаб - арабика, робуста и либерика.

    Share Tweet Pin it Share
  • Дългият път на кафето

    Любомир Бояджиев
    01 Януари 2006, 14:38

    Share Tweet Pin it Share
  • Пазарът на кафе

    Любомир Бояджиев
    01 Януари 2006, 14:35

    Share Tweet Pin it Share
  • Ритуалът кафе

    Марина Караконова
    снимки: Pawel Czerwinski, Unsplash 01 Януари 2006, 14:32

    Share Tweet Pin it Share
  • С опита на Емил Минев

    "Бакхус"
    01 Януари 2006, 14:30

    Придобият опит може да бъде истински оценен само когато бъде споделен. Затова и в следващите няколко броя "Бакхус" ще представи най-ценното от натрупания през годините опит на шеф-готвача Емил Минев. В кухнята и най-сръчният майстор-кулинар не би се справил, ако не разполага поне с основните и най-често използвани уреди и инструменти. Ще представим както класическите, така и по-новаторските кулинарни техники, особеностите при работата с по-капризни продукти, с които Емил Минев се е запознал по време на обучението в най-прочутите кулинарни школи. Известно е, че всички големи шеф-готвачи споделят авторски рецепти и отношението си към кулинарното изкуство от страниците на книги, които самите те създават, а "Бакхус" ще ви представя най-интересните от тях през погледа на Емил Минев. Целта на новата рубрика е даде ценна информация на професионално ниво, която да е полезна и за любителите кулинари.

    Share Tweet Pin it Share
  • Общуване по британски

    "Бакхус"
    01 Януари 2006, 14:27

    Share Tweet Pin it Share
  • Подземното съкровище на Ален Дюкас

    Любомир Бояджиев
    01 Януари 2006, 14:25

    Share Tweet Pin it Share

Реклама »