С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Списание

  • Ресторант "Талисман"

    Юлия Костадинова
    01 Февруари 2007, 16:20

    Share Tweet Pin it Share
  • "Енотека Уно"

    Любомир Бояджиев
    01 Февруари 2007, 16:17

    Share Tweet Pin it Share
  • "Вишните"

    Любомир Бояджиев
    01 Февруари 2007, 16:15

    Share Tweet Pin it Share
  • Costers del Siurana - финес и мощ в сърцето на Приорат

    Емил Коралов
    01 Февруари 2007, 16:12

    Share Tweet Pin it Share
  • Bar & Dinner Brasserie

    Юлия Костадинова
    01 Февруари 2007, 16:08

    Share Tweet Pin it Share
  • Конкурсът като процес

    Веселина Маринова
    01 Февруари 2007, 16:04

    Share Tweet Pin it Share
  • Мусала палас, ресторант на 2006 година

    Веселина Маринова
    01 Февруари 2007, 15:49

    По традиция и тази година публикуваме разговор с хората, които стоят зад успеха на победителя в конкурса "Ресторант на годината Бакхус - Chivas Regal 2006", Грандхотел "Мусала палас" във Варна. Наши събеседници са Любомир Стоянов, Maitre d'Hotel и Велин Великов, шеф-готвач.

    Share Tweet Pin it Share
  • Борислав Паунов: "Трябва да осъзнаем, че всичко зависи само от нас"

    Любомир Бояджиев
    01 Февруари 2007, 15:46

    Share Tweet Pin it Share
  • Едно модерно пържене

    "Бакхус"
    01 Февруари 2007, 10:01

    По материали на сп. Restauradores

    Share Tweet Pin it Share
  • Да посетиш Бургундия

    Джансиз Робинсън
    01 Февруари 2007, 09:56

    Share Tweet Pin it Share
  • Мишел Перо: "България ни интересува като пазар, защото можем да развиваме качествените вина"

    Любомир Бояджиев
    01 Февруари 2007, 09:52

    Разнообразието от предлаганите у нас чуждестранни вина продължава да се увеличава. Отскоро на българския пазар присъстват и вината на Borie-Manoux, производител от Бордо и собственик на 10 шата в прочутата винарска област. За да представи официално вината, които се предлагат във веригата магазини "Пикадили", в края на 2006 в София бе Мишел Перо, търговски директор на Borie-Manoux. Засега фирмата, която произвежда около 1 милион бутилки, предлага селекция от няколко вина, сред които червени и бели от марката Beau Rivage и високия клас Beau Rivage Grande Reserve, както и вина от Château Haut-Madrac (Cru Bourgeois Haut-Médoc ) и Château Beau Site (Cru Bourgeois Saint-Estèphe). В портфолиото на Borie-Manoux влизат още Château Haut-Bages Monpelou (Cru Bourgeois superieur), Château Batailley (Pauillac Grand Clu Classé), Château Lynch-Moussas (Pauillac Grand Cru Classé). В областта Грав Borie-Manoux е изключителен дистрибутор на Château Baret (Pessac - Leognan rouge et blanc). Областта Померол е представена с вина от Château du Domaine de L'Église (Grand Cru Pomerol), от Château Bergat (St-Emilion Grand Cru Classé) и Château Trottevieille (St-Emilion Premier Grand Cru Classé). Мишел Перо бе любезен да отговори на няколко наши въпроса.

    Share Tweet Pin it Share
  • Алън Грейг: "Дестилацията на уиски е наука, а смесването - изкуство"

    Веселина Маринова
    01 Февруари 2007, 09:48

    Мистър Грейг е един от посланиците на бранда Chivas - хората, популяризирали историята на Chivas Brothers и на известното шотландско уиски по света. Мистър Грейг е известен като един от най-добрите комуникатори в този бизнес, а през 2001 е удостоен със званието "Пазител на шотландската чаша" - най-елитното общество от ценители на уиски в Шотландия. Титлата е високо признание за приноса му в повишаването на репутацията на скоч уискито по целия свят. В момента той е директор на центъра за обучение на Chivas Brothers. Започнал кариерата си в Chivas Brothers през 1971, Алън Грейг придобива задълбочени познания върху методите за създаване на уиски и се посвещава на качеството, превърнало се в отличителен белег на всички брандове на Chivas. Днес той е незаменима фигура в маркетинговите дела на компанията, така както години наред е бил незаменим за производствения процес на легендарното уиски. В края на миналата година Pernaud Ricard организира в София уникална дегустация на една от елитните марки в портфолиото на Chivas, Royal Salute, която се превърна в неповторимо събитие под умелото ръководство на Алън Грейг. Използвахме идването му в София, за да си поговорим за интересната му професия и за шотландското уиски.

    Share Tweet Pin it Share
  • Хамон Иберико - хапка за избраниците на съдбата

    Веселина Маринова
    01 Февруари 2007, 09:43

    "Тази шунка наистина е едно от съкровищата на световната кулинария," казал великият шеф-готвач Ален Дюкас пред свой испански колега. Дюкас, също като Робюшон, е сред нарастващия брой майстор-готвачи по света, които се прекланят пред прочутата испанска сурово-сушена шунка, наречена jamon iberico (хамон иберико). "Хапка, достойна за избраниците на съдбата", така нарича иберийската шунка испанският писател и нобелов лауреат Камило Хосе Села. Всъщност jamon iberico е резултат от един хармоничен природен процес, изтъкан от традиция. При тази неповторима шунка, също както при класните вина, съществена роля играе тероарът, а именно цялостната среда на отглеждане, която включва надморска височина, релеф, климат, човешки грижи, традиция и всякакви други фактори, които могат да повлияят върху живота на прасето.

    Share Tweet Pin it Share
  • Стефан Пиер:"В България има динамика и потенциал за успех"

    Вера Петрова
    01 Февруари 2007, 09:16

    Стефан Пиер е президент на Евроток Белгия и вицепрезидент на Евроток Интернасионал. Той бе един от четиримата готвачи, които приготвиха вечерята, дадена от белгийския принц Филип на президента Първанов през декември. Шеф-готвач и ресторантьор, определя професията си като източник на щастие. Разговаря открито, с желание, изпълнен с емоция от срещата с български колеги и дълбоко впечатлен от срещата с учениците от Техникума по хотелиерство и ресторантьорство в София. Възползвахме се от готовността му да назовава проблемите с истинските им имена.

    Share Tweet Pin it Share
  • Димитър Димитров и Пламен Козарев – приятели по съдба и вино

    Юлия Костадинова
    01 Февруари 2007, 09:11

    Share Tweet Pin it Share
  • На императорска трапеза във Виетнам

    Къдринка Къдринова, Хошимин-Хойан-Хюе-Ханой
    01 Февруари 2007, 09:08

    Share Tweet Pin it Share
  • La Capannina

    Вера Петрова
    01 Февруари 2007, 08:54

    Share Tweet Pin it Share
  • Мимолетна красота

    Веселина Маринова
    01 Декември 2006, 23:38

    Карвинг е едно рядко изкуство, което изисква огромно търпение, развито чувство за изящество и дзен-будистка мъдрост. Думата означава гравиране, дълбаене или резба. Използваните материали тук обаче са твърде нетрайни. Специалистът по карвинг влага душата си във всеки най-дребен детайл. Превръща плодове и зеленчуци в приказно красиви композиции. А изкуството му е толкова мимолетно, колкото и всичко материално на земята. Не е трудно да се досетим, че това изкуство идва от далекоизточните земи на Китай, Тайланд и Япония.

    Share Tweet Pin it Share
  • Иван Тодоров - един щастлив човек

    Юлия Костадинова
    01 Декември 2006, 23:30

    Share Tweet Pin it Share
  • Maxxima - поглед отвътре

    Юлия Костадинова, Любомир Бояджиев
    01 Декември 2006, 12:58

    Много е трудно да започнем разказа си за Maxxima и особено за човека, който стои зад тези забележителни вина, които бяха създадени едва преди седем години - Адриана Сребринова. Причините са няколко. Първата от тях е, че, както е известно на онези, които я познават, тя не е ново лице за българската винена индустрия. През 2001 г. немското списание Die Weinwirtschaft помести обширен материал за българското винарство, като още тогава нарече Maxxima и уайнмейкъра Адриана Сребринова "Новото лице на българското вино". Втората е, че то от самото си появяване предизвика противоречиви оценки в българската винена общност. Но според нас най-важната причина е, че Maxxima отбеляза

    Share Tweet Pin it Share

Реклама »