С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Списание

  • Пловдивски кръчми от стария албум

    Атанас Танев, Мимо Райчев
    05 Юли 2007, 18:23

    Share Tweet Pin it Share
  • На Северната граница

    Юлия Костадинова
    05 Юли 2007, 18:15

    Share Tweet Pin it Share
  • Бъдещето е за местните сортове

    Джансиз Робинсън
    05 Юли 2007, 17:52

    Share Tweet Pin it Share
  • Огнян Цветанов: "Точният сорт на точното място"

    "Бакхус"
    05 Юли 2007, 17:44

    Share Tweet Pin it Share
  • "Mохито" - един съвършен вкус

    "Бакхус"
    05 Юли 2007, 14:05

    Share Tweet Pin it Share
  • La Pergola – съвършенство по италиански

    Жоро Иванов, шеф-готвач на българското посолство в Рим и на Грандхотел "София"
    05 Юли 2007, 13:59

    Share Tweet Pin it Share
  • Иво Върбанов: "Не е достатъчно сортът да е интересен"

    "Бакхус"
    05 Юли 2007, 13:54

    Иво Върбанов е едно от най-интересните и напредничави нови лица в българското вино, което си запазваме правото скоро да ви представим по-подробно. Известен пианист, той живее в Англия, у нас и в Италия, а освен това е изключително сериозен винен ценител. Любовтаnnnnn му към виното е действително много силна и сигурно затова от една година Иво вече притежава собствено лозе; след година-две ще видим първите му плодове.

    Share Tweet Pin it Share
  • Патрик Вербрюге: "Добре да се храним, добре да пием и добре да се обичаме"

    Любомир Бояджиев
    05 Юли 2007, 13:50

    Какво е общото между Hyatt, InterContinental, Le Meridien, Relais & Châteaux, Marriott и Sun International? Това, че в ресторантите на тези прочути хотелиерски вериги е работил белгийският готвач Патрик Вербрюге, който в момента е екзекютив шеф на Кемпински в Златни пясъци. Разговорът с човек като него може да бъде сравнен с докосването до една жива енциклопедия. Няма да е пресилено, ако кажем, че Патрик Вербрюге е обиколил кажи-речи целия свят и притежава умението да се отнася с уважение и по изключително човешки начин към хората около себе си. Работил е с представители на най-различни култури, но винаги е бил верен последовател на класическата френска кулинарна традиция и не се разделя с готварската книга на Огюст Ескофие, превърнала се в истинска реликва заради многото пожелания и посвещения, изписани по нея от прочути личности, с които се е срещал. Патрик Вербрюге, който е амбасадор на «Ордена на 33-мата белгийски готвачи» (Ordre des 33 Maîtres-Queux de Belgique) и е носител на кралско отличие за заслуги, бе така любезен и отдели време за среща с екипа на "Бакхус".

    Share Tweet Pin it Share
  • Сортовете с бъдеще или сортове на бъдещето?

    "Бакхус"
    05 Юли 2007, 13:43

    Share Tweet Pin it Share
  • Нова Зеландия

    Веселина Маринова
    01 Юли 2007, 13:35

    Share Tweet Pin it Share
  • Катрин Сюар: L'art de vivre*, или пъзелът България

    Любомир Бояджиев
    01 Май 2007, 20:12

    Катрин Сюар е вече година и половина в София в качеството си на аташе по културното и образователно сътрудничество в Посолството на Франция и директор на Френския културен институт. По време на разговора с нея си затвърдих впечатлението, че тя е изключително непринуден и достъпен човек, който знае много добре какво иска от живота. Сподели още, че би останала още след изтичането на тригодишния й мандат. Когато се отправяхме към мястото, където щяхме да седнем на чаша, Катрин Сюар сподели, че човек трудно забелязваш какво има около него, защото трябва да постоянно да гледа в краката си. Заради дупките по улиците. И все пак хубавото време навън предопредели за начало на разговора ни настъпилата вече пролет и всичко свързано с нея:

    Share Tweet Pin it Share
  • Десет топ винени бара в Щатите

    "Бакхус"
    01 Май 2007, 20:04

    Винените барове се размножават бързо-бързо по света, заради съчетанието от добри вина, част от които предлагани на чаша, плюс семпла, но привлекателна кухня. Обичайно образът на винения бар се свързва с малко помещение, задънено в глуха улица, в което атмосферата е по-различна от всеки друг бар или бистро. Може да е най-доброто място за изпиване на чаша-две вино след работа или пък за една спокойна и задушевна вечер. В една космополитна държава каквато са Съединените щати, винените барове са заведения с огромен потенциал и бъдеще. За щастие все повече българи имат не само желание, а и възможности да пътуват в Щатите. Затова предлагаме една обиколка в десет от най-добрите винени барове на огромната американска страна.

    Share Tweet Pin it Share
  • Легендата марципан

    "Бакхус"
    01 Май 2007, 13:53

    Share Tweet Pin it Share
  • Република Аржентина

    Веселина Маринова
    01 Май 2007, 13:50

    Share Tweet Pin it Share
  • Чили

    Веселина Маринова
    01 Май 2007, 13:46

    Share Tweet Pin it Share
  • България

    Юлия Костадинова
    01 Май 2007, 13:42

    Share Tweet Pin it Share
  • Австрия

    Любомир Бояджиев
    01 Май 2007, 13:26

    Share Tweet Pin it Share
  • Южна Африка

    Любомир Бояджиев
    01 Май 2007, 13:21

    Share Tweet Pin it Share
  • Гърция

    Любомир Бояджиев
    01 Май 2007, 13:13

    Share Tweet Pin it Share
  • Велин Великов, шеф-готвач на "Мусала палас" във Варна

    Веселина Маринова
    01 Май 2007, 13:07

    Share Tweet Pin it Share

Реклама »