С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Списание

  • Накъде върви евровиното?

    Юлия Костадинова
    01 Ноември 2007, 11:24

    Share Tweet Pin it Share
  • Да твориш усещане

    Ясен Захариев, НБУ
    01 Ноември 2007, 11:20

    Share Tweet Pin it Share
  • Смесването - изкуство с много (не)известни

    Любомир Бояджиев
    01 Ноември 2007, 11:18

    Share Tweet Pin it Share
  • Уиски - blend or malt?

    Юлия Костадинова
    01 Ноември 2007, 11:14

    Share Tweet Pin it Share
  • Смес с цвят на кехлибар

    Любомир Бояджиев
    01 Ноември 2007, 11:03

    Share Tweet Pin it Share
  • Най-известните сортови купажи

    Веселина Маринова
    01 Ноември 2007, 10:55

    Share Tweet Pin it Share
  • Десет грешни мита за виното

    Огнян Цветанов, Юлия Костадинова
    01 Ноември 2007, 10:47

    Share Tweet Pin it Share
  • Константин Стоев - за радостите и тревогите на виното и "Катаржина"

    Ефросия Благоева
    01 Ноември 2007, 10:40

    Share Tweet Pin it Share
  • Ан-Софи Пик: "Най-важното за мен е равновесието между вкусовете и продуктите"

    Интервюто взе Любомир Бояджиев
    01 Ноември 2007, 10:33

    Share Tweet Pin it Share
  • Здраве и традиции от Гърция

    "Бакхус"
    01 Октомври 2007, 14:02

    Share Tweet Pin it Share
  • Задава ли се нова бяла мода?

    Джансиз Робинсън
    01 Октомври 2007, 13:57

    Share Tweet Pin it Share
  • Пламен Петров, шеф-готвач и мениджър на La Famiglia, Варна

    Веселина Маринова
    01 Октомври 2007, 13:52

    Share Tweet Pin it Share
  • Светлата страна на Ирландия

    Юлия Костадинова
    01 Октомври 2007, 13:42

    Share Tweet Pin it Share
  • Вкус на пари

    Никълъс Ландър, сп. Business Life (British Airways)
    01 Октомври 2007, 13:35

    След като наскоро Обединеното кралство зае третото място в световната класация за качествено хранене в ресторанти, бизнесът на най-добрите лондонски ресторантьори, овладели до съвършенство изкуството да предлагат вкусна, евтина храна, процъфтява.

    Share Tweet Pin it Share
  • Виното - с по-малко мистика

    Огнян Цветанов, Юлия Костадинова
    01 Октомври 2007, 13:30

    Преди повече от осем години, когато излезе първият брой на списание "Бакхус", ние започнахме една рубрика, която нарекохме "Уроците на Бакхус". Както подсказва и заглавието, тогава това бяха напътствия към начинаещия любител, който днес вече се е превърнал (или поне се надяваме да е така), в сериозен ценител. Ще подновим тази рубрика, като, разбира се, ще я осъвременим, за да сме полезни и на онези от вас, които сега правят първите си стъпки в света на виното. В няколко последователни броя ще се опитаме да ви научим как се оценява то, как се различава доброто от посредственото или лошото вино, с кои термини да изразявате усещанията си, какви точно са процедурите на дегустацията, какви типове и стилове вина съществуват и как да ги съхранявате. Съветваме ви винаги внимателно да четете бележките в рубриката "Дегустации", ако имате желание и възможност да ги опитвате и да сравнявате своите усещания с тези на експертите дегустатори. Запомнете един урок, който ние считаме за най-важен: няма роден дегустатор, всичко е въпрос на опит. По-просто казано - колкото повече вина опитвате, толкова по-добър експерт може да станете. От сърце ви желаем вълнуващи винени емоции!

    Share Tweet Pin it Share
  • Breakfast at Tiffany’s? No, Déjeuner a Cheval Blanc!

    Яна Петкова
    01 Октомври 2007, 13:27

    На следващите страници ви предлагаме началото на една разходка на Яна Петкова из някои от най-великите винарски имения в Бордо. Яна е винен консултант и журналист, магистър от Австрийската академия на виното, клон на British Wine and Spirits Education Trust, създател на българската онлайн енциклопедия www.Vinoto.com и автор в сп. "Бакхус". Яна посети меката на френското вино през юни, по време на Винекспо 2007. Деловият повод за пътуването й беше да представи фирма "Винекселанс", създадена през 2005 г. от нея, Иван Пастухов и младия французин Венсан Алла като търговска и консултационна компания в областта на френските тероарни вина и имаща за цел да популяризира френската винена култура в България, както и да изгражда все по-взискателна представа за качествено вино сред нашите потребители. Автор на снимките в материала е именно съдружникът на Яна, Иван Пастухов, инженер по образование, който от 1984 г. живее в Париж и търгува с известни и големи френски вина, като се занимава професионално и с фотография (www.pastoukhov.com). Интервю с него очаквайте в 99 бр. на списанието ни.

    Share Tweet Pin it Share
  • Близката Гърция

    Любомир Бояджиев
    01 Октомври 2007, 13:09

    Share Tweet Pin it Share
  • Орлин Попов: "Ресторантьорството за мен е и хоби"

    Веселина Маринова
    01 Октомври 2007, 13:03

    Изненадах се при запознанството си с Орлин Попов. Заради неволни клишета на въображението си представях улегнал бизнесмен. А човекът, който стои зад най-голяма българска верига ресторанти Happy, рибните Captain Cook и Tambuktu плюс три ресторанта в Барселона, се оказа енергичен и непринуден млад мъж. Ресторантьорството е бизнес, който, ако не се оставиш да те зароби, непрестанно те обогатява. Точно такъв е случаят на г-н Попов. А причината е, че работата в този бранш му е изключително интересна и завидно успешно му се удава да управлява съществуващите заведения. И да създава нови. Един предприемчив варненец с усет към този бизнес, който без неудобство разказва и за неизбежните грешки, през които е минал. Разбира се, започнахме разговора с въпроса за началото.

    Share Tweet Pin it Share
  • В търсене на истинското капучино

    Веселина Маринова
    01 Октомври 2007, 12:54

    Да направиш добро капучино, си е истинско изкуство. Нещо повече, в Италия са подготвили проектозакон, според който напитката ще получава "Сертификат за автентичност" само в онези заведения, които строго спазват нормите за приготвянето й. По определението на експертите капучиното не е кафе с мляко, нито кафе със сметана, а винаги има гъста пяна, при поднасяне не бива да пари и задължително съдържа прясно мляко.

    Share Tweet Pin it Share
  • Никога не става въпрос само за вино

    Ясен Захариев, НБУ
    01 Октомври 2007, 12:50

    Share Tweet Pin it Share

Реклама »