С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Списание

  • Чудна къща сред Балкана

    Ани Крумова
    23 Юни 2008, 11:35

    "Чудна къща с чудни хора..." - това беше написал някой в книгата за впечатления на Йовчевата къща, разположена в еленския квартал Килъжевци. Всъщност, книгите, изпълнени с благодарности и радост от прекараното тук време, вече са две, две са и къщите, където гостите събират своите емоции и спомени.

    Share Tweet Pin it Share
  • Фюжън на село

    Ани Крумова
    23 Юни 2008, 11:28

    Вкусната кухня винаги може да бъде повод за пътуване. Може да бъде и основен акцент в ароматните спомени, които човек пази след разпускаща почивка на село. Неслучайно, за много от хората, които отсядат в еко-комплекс Костенковци или просто решават да се разходят из сгушеното сред хълмовете на Габровския Балкан село, главна притегателна сила има механа "Жълтицата".

    Share Tweet Pin it Share
  • Домашният уют на "Шулеви къщи"

    Любомир Бояджиев
    снимки: Николай Камбуров 23 Юни 2008, 11:15

    "Шулеви къщи" е едно от местата, за които си заслужава човек да отиде до Копривщица, където и да е отправната му точка. Достатъчно е само да споменем, че собственици на уютната къща за гости са Нели и Людмил Станкови, които стоят и зад софийския ресторант "Вишните". Натрупали десетгодишен опит като едни от най-добрите ресторантьори в страната, двамата решават да се впуснат в едно ново предизвикателство и в края на 2006 откриват официално малкия семеен хотел "Шулеви къщи".

    Share Tweet Pin it Share
  • Смилянското царство на сирената

    Любомир Бояджиев
    снимки: Николай Камбуров 23 Юни 2008, 10:55

    Когато говорим за вкусни места в авентична обстановка не можем в никакъв случай да пропуснем "Млечен дом" в село Смилян. Всички са чували за прочутия смилянски боб, с чието наименование злоупотребяват на много места из България, а това вече загатва за отношението към вкусните неща в този родопски край. Да не говорим, че в Смилян има и музей на фасула... Това, което открихме в млечния дом обаче надмина очакванията ни.

    Share Tweet Pin it Share
  • Лещен - обикновено и вкусно

    Веселина Маринова
    снимки: Николай Камбуров 23 Юни 2008, 10:38

    Ако пристигнеш в Лещен на дъжд и мъгла, кръчмата - център на хубавото родопско село, те привлича неудържимо. Разбира се, ако пристигнеш много гладен - също. Само ако грее ярко слънце и излезеш от колата замаян от завои и гледки, ще поемеш бавно и дълбоко прохладния чист въздух и умът ти ще бъде завладян изцяло от изящната строгост на изрязания пред теб Пирин. Но като успееш да откъснеш поглед и мисли от планинските очертания, май пак краката ще те отведат натам, където пише просто "Кръчма".

    Share Tweet Pin it Share
  • Капсъзовите къщи - гурме в Ковачевица

    Веселина Маринова
    снимки: Николай Камбуров 23 Юни 2008, 10:10

    От години слушам за Капсъзовите къщи в село Ковачевица и за това колко вкусно готвят там. И честно казано, отидох, опитах и се убедих. Ако в някое българско село има кухня, която да съчетава философията на гурме културата с нашата домашна традиция, то това е именно при Соня Капсъзова.

    Share Tweet Pin it Share
  • "Академия 5 звезди"

    Бакхус
    снимки: - 23 Юни 2008, 10:02

    От началото на 2008 г. към "Гранд Хотел София" АД бе създаден Център за професионално обучение и квалификация "Академия 5 звезди" - лицензирана академия за обучение в областта на хотелиерството, ресторантьорството и туристическата посредническа дейност.

    Share Tweet Pin it Share
  • Viva Vinum!

    Юлия Костадинова
    20 Юни 2008, 11:51

    Няма да е преувеличено ако кажа, че австрийското изложение Vie Vinum е най-добре замисленото и изпълнено от винените салони, на които аз съм била. Не само заради атмосферата (знаeте, че навсякъде тя е приповдигната и силно пропита от винени изпарения), но заради изборът на място, заради перфектната организация, заради хората, заради вината... Давам си сметка, че звучи доста патетично, само че когато минеш през 15 щанда и нито едно вино не те разочарова, започваш да се оглеждаш подозрително и да си задаваш въпроса "дали аз не съм във форма?". Истината е далеч по-тривиална, но и радостна - вината наистина са много добри. Е, поне повечето.

    Share Tweet Pin it Share
  • Шампанско под вълните

    Бакхус
    снимки: - 06 Юни 2008, 12:07

    Louis Roederer, едни от най-старите производители на шампанско опитват нов начин за отлежаване на техните вина – на дъното на океана край Северна Франция.

    Share Tweet Pin it Share
  • Голяма австрийска дегустация

    Бакхус
    снимки: Николай Камбуров 05 Юни 2008, 16:28

    На 4 юни в залата на Vintage Club на ул. "Иван Вазов" 16 се проведе първата Голяма австрийска дегустация. Събитието беше организирано със съвместните усилия на три компании вносители на австрийски вина в България - "Бибендум", "Project AW" и "Wine Unlimited" и с партньорството на сп. "Бакхус"

    Share Tweet Pin it Share
  • Вино от Етиопия?

    Бакхус
    05 Юни 2008, 15:17

    Най-големият френски винопроизводител, групата Castel, започва да прави вино в Етиопия. Групата започва да сади лозя на 125 ха в Зеуей, на 200 км от столицата Адис Абеба. Още 175 ха са предвидени за бъдещи насаждения.

    Share Tweet Pin it Share
  • "Най-добрият сомелиер в света" е австриец

    Бакхус
    снимки: личен архив 03 Юни 2008, 11:17

    Роденият в Австрия Алдо Зом от тризвездния ню-йоркски ресторант Le Bernardin е обявен за най-добрият сомелиер в света за 2008 г.Тази титла е предшествана от определянето му за първи в тази професия за миналата година в САЩ.

    Share Tweet Pin it Share
  • Фалшификати на скъпи вина

    Владимир Йонев
    27 Май 2008, 18:48

    Share Tweet Pin it Share
  • Турен - долината на Лоара

    Валери Смилянов
    27 Май 2008, 16:24

    Разположена между океана и централния район, долината на Лоара е една точка на равновесие между Севера и Юга на Франция и от друга страна, една зона на нежност и свежест, на изкуство и литература, на традиции и модернизъм. Историята на вината от Лоара е тясно свързана с историята на Франция.

    Share Tweet Pin it Share
  • Бургенланд Unlimited

    Юлия Костадинова
    снимки: Николай Камбуров 27 Май 2008, 15:32

    Да вземеш интервю от трима австрийски винари, чиито вина никога не си опитвал е горе-долу като да се запознаеш с режисьора преди да си видял филма. Тоест от една страна е интересно, дава ти представа за това, какво можеш после да очакваш, запознавайки се с мирогледа на въпросния човек, но никога не можеш да си сигурен.

    Share Tweet Pin it Share
  • Неповторимият стил на розето

    Юлия Костадинова, Ефросия Благоева
    снимки: Николай Камбуров 27 Май 2008, 14:04

    Розето винаги е будило подозрение в хората. В много случаи не без основание, и все пак, в негова защита трябва да кажем, че розовото вино има много предимства. Те просто не винаги са очевидни на пръв поглед.

    Share Tweet Pin it Share
  • Лицата на българското вино: Стефан Пирев

    Ефросия Благоева
    снимки: Драгомир Матеев 26 Май 2008, 18:37

    Във винарските среди Стефан Пирев е известен с чепатия си характер и своя артистизъм и всяка година изненадва колегите си с нещо различно.

    Share Tweet Pin it Share
  • Грешки на растежа

    Веселина Маринова
    26 Май 2008, 17:38

    Неотдавна попаднах в новичък хотел в Боровец и се зачетох, то се знае, в българското меню на ресторанта. Само месата бяха написани на български! Иначе рецептите до една бяха от типа "телешко бонфиле с тапенаде, гретен Дофен, сос Жу и рататуй". Повтарям, става дума за българското меню. Кого се опитват да впечатлят? На всичкото отгоре там дори един обикновен ориз не успяваха да приготвят вкусно. Това е най-драматичното, но в случая темата е друга.

    Share Tweet Pin it Share
  • Искрящозеленото наследство на ацтеките

    Людмил Хайдутов
    снимки: Драгомир Матеев 26 Май 2008, 17:19

    Първият материал от поредицата на сп."Бакхус" за гурме-оригиналите от Централна и Южна Америка е посветена на авокадото и оригиналния, запазил автентичния си вид и вкус в продължение на стотици години сос гуакамоле.

    Share Tweet Pin it Share
  • Кой кой е в българския кетеринг

    Бакхус
    26 Май 2008, 14:49

    Подборът ни е направен въз основа на лични впечатления и наблюдения и след допитване до над десет ПР-агенции, които са постоянни клиенти на кетеринг компаниите.

    Share Tweet Pin it Share

Реклама »