С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Списание

  • O, Русе!

    Ваня Райнова
    снимки: Албена Шкодрова 09 Октомври 2008, 17:47

    Русе напомня за една поизгубена България. Стар, спокоен и красив, той е първото българско пристанище, мястото, от където страната ни се е отворила към света.

    Share Tweet Pin it Share
  • Бургундия: една трудна любов

    Яна Петкова
    снимки: Ефросия Благоева 08 Октомври 2008, 12:30

    Едно от най-известните и сложни за разбиране вина на Франция разказва истории за елфи, а не за разбойници и още не е на мода в България, установява Яна Петкова, дегустирайки портфолиото на Maison Joseph Drouhin.

    Share Tweet Pin it Share
  • Северно море среща Африка в Трявна

    Любомир Бояджиев
    снимки: Николай Камбуров 06 Октомври 2008, 10:30

    Белгийска пивоварна се събра с колекция африканско и азиатско изкуство и копие на Махалото на Фуко. Всичко това - в Централния Балкан.

    Share Tweet Pin it Share
  • Прасад

    Диана Иванова
    03 Октомври 2008, 11:26

    Храната в индийските ашрами трябва да е лека, прясна и силна. Благословена е, и не бива да се отказва.

    Share Tweet Pin it Share
  • Североизточник на нов винен ентусиазъм

    Юлия Костадинова
    снимки: Драгомир Матеев 01 Октомври 2008, 11:35

    Роден тематично - на 14 февруари, Трифон Зарезан, Цанко Станчев е сред най-известните винари на България. Докато управлява "Домейн Бойар", Винпром "Шумен" и Винарска къща "Русе", той обмисля съдбата на винения туризъм в България

    Share Tweet Pin it Share
  • Шест дни, шест стека

    Клайв Левиев-Сойър
    снимки: Shutterstock 29 Септември 2008, 10:50

    Остър нож и средно изпечен къс телешко в чинията. Какво друго му трябва на човек? Да знае къде се предлагат най-добрите стекове в София

    Share Tweet Pin it Share
  • Дегустаторът в мен. Стъпка 1: Всеки ли може?

    Юлия Костадинова
    снимки: Бакхус 26 Септември 2008, 12:53

    Юлия Костадинова, винен експерт на "Бакхус", обяснява как да се научите да опитвате и разпознавате вкуса на вината в 12 стъпки.

    Share Tweet Pin it Share
  • Кулинарен рафтинг по Чая

    Веселина Маринова
    снимки: Драгомир Матеев 25 Септември 2008, 15:46

    Речна риба, много гъби, а също рогатник, марудници и люто. От гледна точка на храната, Родопите са районът с най-изразена идентичност в България. Не само имената, но и ястията са действително регионални.

    Share Tweet Pin it Share
  • Български вина бяха отличени на MUNDUSvini

    Бакхус
    снимки: Ралф Циглер 23 Септември 2008, 16:37

    8 златни и 9 сребърни медала получиха българските вина на MUNDUSvini International 2008 в Германия.

    Share Tweet Pin it Share
  • Затвориха берлински магазин за шоколад с дрога

    Бакхус
    15 Септември 2008, 18:34

    Полицията затвори сладкарски магазин в Берлин след като установи, че собственикът продавал шоколад и бонбони, смесени с халюциногенни гъби и марихуана.

    Share Tweet Pin it Share
  • Писмо върху бутилка

    Веселина Маринова
    10 Септември 2008, 14:47

    Етикетите са препоръчителните писма на вината. За да сме сигурни какво ще пием, трябва да познаваме езика, на който са написани, а най-добре - и техните съставители.

    Share Tweet Pin it Share
  • Бакхус в офисите на Медичи

    Васил Стоилов
    снимки: Ясен Панов 08 Септември 2008, 17:39

    Дванайсет на обяд, Флоренция, но всъщност - малък Вавилон. Тълпите туристи са изпълнили площада пред офисите на фамилия Медичи, Уфици. Въздухът трепти от глъчката на всевъзможни езици. Пространството е изпълнено с каменни хора и същества, замръзнали в героични пози.

    Share Tweet Pin it Share
  • Смазващото главоболие

    д-р Любомир Канов
    снимки: - 08 Септември 2008, 12:43

    Черен чай или черен шоколад? Д-р Любомир Канов, познавач на чаровете и опасностите на вината, предлага няколко ориентира из мрака на главоболието

    Share Tweet Pin it Share
  • Един едър земевладелец

    Юлия Костадинова
    снимки: Драгомир Матеев 05 Септември 2008, 12:48

    Собственик на Винпром "Търговище" и на отбора от Б група "Светкавица", Петко Матеев е човек, пълен с неочаквани мнения. Чилийският карменер му е симпатичен, сирата не го грабва, а футболът му дава аргумент защо и великите сортове грозде се нуждаят от купаж.

    Share Tweet Pin it Share
  • География на пелопонеското вино

    Емил Коралов, Юлия Костадинова
    снимки: ЮлияКостадинова, Емил Коралов 28 Август 2008, 14:26

    На юг от Коринт, на север от Аркадия, три винарни произвеждат напълно различни вина из митичните земи на най-южния гръцки полуостров. Обединяват ги само стремежът към съвършенство и интересите към българския пазар

    Share Tweet Pin it Share
  • Студеният извор, от който блика Бароло

    Веселина Маринова
    снимки: Любомир Бояджиев 28 Август 2008, 13:57

    Макар и наследство от Виторио Емануеле II, известен като обединител на Италия, Fontanafredda e като държава в държавата. Със собствен бог - виното

    Share Tweet Pin it Share
  • Наздравици 10 000 метра над земята

    Веселина Маринова
    снимки: British Airways 26 Август 2008, 15:35

    Открит неотдавна, шокиращо луксозният Терминал 5 на лондонското летище "Хийтроу" прикова вниманието към нова тенденция - възвръщане към пътуването като луксозно преживяване сред авиокомпаниите на Западното полукълбо.

    Share Tweet Pin it Share
  • Прекрасният нов свят

    Юлия Костадинова, Ясен Захариев
    снимки: Николай Камбуров 26 Август 2008, 14:07

    Още от времето на Колумб европейците се обръщат към новия свят с две противоположни чувства. Едното е позитивно и се изразява в надеждата, че някъде далеч съществува едно по-добро място на изобилие и неограничени възможности. Другото чувство е негативно и почива върху недоверието и страха, че новият свят ще обезцени добрите стари традиции на Европа. Тези две чувства се борят и в различните светове на виното.

    Share Tweet Pin it Share
  • Севиче: рибарски обяд под Андите

    Людмил Хайдутов
    снимки: Николай Камбуров 26 Август 2008, 14:03

    Какво е севиче? Отлично доказателство за егоцентричността на европейската кулинарна култура. Ястие от маринована сурова риба, то е за Южна Америка нещо като пастата за Италия - древно, изключително популярно и вездесъщо. Както е казал перуанският поет Антонио Сиснерос, "единственото истинско ястие на всички обществени прослойки".

    Share Tweet Pin it Share
  • Рибните ресторанти на София

    Веселина Маринова
    снимки: Николай Камбуров 26 Август 2008, 13:29

    Ако за утеха на следморската тъга малко узо и калмари вършат работа, новините за софиянци са добри - вече има къде да се яде прясна риба. От черноморски сафрид и миди до малайзийски скариди, морските продукти вече са достъпни добре сготвени, на доста места, на които човек може да попадне и без резервация.

    Share Tweet Pin it Share

Реклама »