С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Списание

  • Народ, скрепен с национална кухня

    Марина Караконова
    27 Ноември 2008, 15:04

    Първият контакт със Сингапур идва още в самолета. Листовете, връчвани от стюардесите малко преди кацането, гласят кратко и ясно: "Предупреждаваме ви, че е забранен вносът на оръжие, запалки, оформени като оръжие, и дъвки. Вносът на наркотик се наказва със смърт."

    Share Tweet Pin it Share
  • Испания пие кава

    Емил Коралов
    26 Ноември 2008, 15:45

    "Пия шампанско само когато съм щастлива и когато съм тъжна. Понякога пия и когато съм сама. Когато имам компания - задължително. Отпивам си, ако не съм гладна, и пия доста, когато съм гладна. Иначе нито глътка - освен ако не съм жадна." Така отговаря Лили Боленже на въпрос на журналист кога пие шампанско. Годината е 1961, а мадам Боленже ръководи една от най-прочутите шампански къщи, Bollinger.

    Share Tweet Pin it Share
  • "Старбъкс" отвори първото си кафене в България

    "Бакхус"
    снимки: в. "Дневник" 26 Ноември 2008, 15:24

    След като преди месец обяви, че ще закрие около 700 от заведенията си – 600 в САЩ и 100 в Австралия, днес международната верига за кафе "Старбъкс" откри своето първо кафене в София – на ъгъла на столичния булевард "Васил Левски" и ул. "Гурко".

    Share Tweet Pin it Share
  • Absolut пусна празнична водка - Absolut Masquerade

    "Бакхус"
    снимки: " 26 Ноември 2008, 14:44

    Класическата водка, известна с изключителната креативност на своите реклами, излиза на пазара в нова празнична опаковка - четвъртата идея от серията Second skin (втора кожа).

    Share Tweet Pin it Share
  • Мишел Ролан - алхимик в търсене на най-доброто вино

    Любомир Бояджиев
    снимки: Юлия Костадинова 25 Ноември 2008, 16:56

    Най-известният "летящ уайнмейкър", най-прочутият винен консултант, неуморен винар, човекът, създал най-много вина, оценени със 100 точки - това са епитетите, които човек най-често може да чуе, като стане дума за французина Мишел Ролан.

    Share Tweet Pin it Share
  • Вина към сладкиши: десертни, пенливи и неочаквани

    Ефросия Благоева
    снимки: Бакхус 17 Ноември 2008, 15:02

    Tърсенето на курабийки, шоколад и сладкиши рязко нараства, а това автоматично отваря нуждата от нови идеи за вина.

    Share Tweet Pin it Share
  • Дегустаторът в мен. Стъпка 2: Откъде да започнете?

    Юлия Костадинова
    11 Ноември 2008, 12:27

    Първите стъпки в дегустацията винаги са една особена смесица от ентусиазъм, възторг и известно разочарование.

    Share Tweet Pin it Share
  • Димчо Райнов от долината на конете

    Юлия Костадинова
    снимки: Драгомир Матеев 11 Ноември 2008, 11:58

    Варовикови скали, слънчеви пасища и населени със сънени патици села ограждат лозята на винарска къща "Райнов и синове", най-новата малка изба край Дунава.

    Share Tweet Pin it Share
  • О! Амстердам

    Албена Шкодрова
    07 Ноември 2008, 18:32

    Защо Амстердам? Защото ноември е най-доброто време да видите пастелното, меланхолично лице на града такъв, какъвто са го рисували старите холандски майстори, и самолетните билети започват от 221 евро.

    Share Tweet Pin it Share
  • О! Велинград

    Любомир Бояджиев
    07 Ноември 2008, 18:17

    Защо Велинград? Защото от едно от най-приятните неща през мъгливите ноемврийски уикенди е отпускащото въздействие на минералната вода след зареждаща с енергия разходка из родопските гори.

    Share Tweet Pin it Share
  • Турските ресторанти на София

    Албена Шкодрова
    снимки: Николай Камбуров 07 Ноември 2008, 17:32

    Турските ресторанти често се оказват едно от онези места, в които човек съжалява, че няма няколко стомаха. Фино настроена смесица от арабско, персийско, тюркско, арменско и още сигурно дузина други влияния, турско-анадолската кухня съдържа толкова доведени до съвършенство рецепти, колкото готвачи някога са живели - придворни, домашни или каквито и да било други.

    Share Tweet Pin it Share
  • С корени във вулкана на Санторини

    Емил Коралов
    04 Ноември 2008, 17:45

    Зад познатото си бяло-синьо лице един от най-рекламните и най-рекламираните острови в света крие непознат и интригуващ винен маршрут.

    Share Tweet Pin it Share
  • Париж на един български бохем

    Албена Шкодрова
    04 Ноември 2008, 16:23

    Бонвиван, авангардист и любител-кларнетист, Дойчин Русев е известен колкото с изложбите си от Ню Йорк до Ниш, толкова и с характерния си силует, открояващ се сред веселящата се тълпа от "Куфара" до "Хамбара" в София.

    Share Tweet Pin it Share
  • Благоевград гурме

    Магдалена Ран
    снимки: Драгомир Ушев 04 Ноември 2008, 15:29

    Магдалена Ран изследва как вечната пролет и космополитна общност от 7500 студенти са повлияли на кулинарния пейзаж в южния български град.

    Share Tweet Pin it Share
  • 40 нюанса на патладжана

    Марина Караконова
    снимки: Николай Камбуров 03 Ноември 2008, 11:40

    Ако Ирландия е свързвана с четирсетте нюанса на зеления цвят по земите си, Турция може спокойно да потърси национална идентичност в четирсетте традиционни начина за приготвяне на патладжани. От забъркването им в мезета, салати и зеленчукови пюрета, до вариациите в пълнежите им и божественото им смесване в имамбаялдъ, той е добра метафора на турската традиционна кухня.

    Share Tweet Pin it Share
  • Кампания: Кой се опитва да съживи българските национални храни?

    Бакхус
    30 Октомври 2008, 09:42

    "Бакхус" продължава кампанията, с която се опитваме да издирим и насърчим производството на автентични български продукти, а също и да насочим общественото внимание към някои морални престъпления срещу тях.

    Share Tweet Pin it Share
  • Чиния спокойствие

    Невена Панайотова
    снимки: Драгомир Матеев 23 Октомври 2008, 12:15

    Източната философия и комерсиалният кетъринг са понятия от две различни вселени само на пръв поглед. Докато готви ритуално в ашрама на Вринда клуб, на една малка софийска улица, Лидия Василева разбива поне няколко съвременни стереотипа.

    Share Tweet Pin it Share
  • Реколта 2008

    Бакхус
    снимки: Драгомир Матеев 20 Октомври 2008, 15:28

    Гроздето пое дългия си път към бутилките, тази година много по-рано от обичайното.

    Share Tweet Pin it Share
  • О, Венеция!

    Албена Шкодрова
    снимки: Ясен Панов 15 Октомври 2008, 11:37

    Средновековна кухня, еклектични площади и вездесъщи канали ви очакват през вашия дълъг уикенд край Венецианската лагуна.

    Share Tweet Pin it Share
  • О, Мостар!

    Албена Шкодрова
    13 Октомври 2008, 10:52

    Защо Мостар? Защото това е едно от най-непознатите, а красиви места на Балканите, където през октомври е още лято, по дърветата има нарове и смокини, и по терасите над тюркоазената Неретва можете да ядете изкусителни версии на общопознатите балкански специалитети. Освен това плажовете на Адриатика са само на час с автомобил на юг.

    Share Tweet Pin it Share

Реклама »