С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Списание

  • Извадки от търНовския регистър

    Христо Кьосев
    23 Април 2010, 17:16

    Нагоре, надолу, по стълби, с асансьори и по стръмни улици, Христо Кьосев се натъкна по хълмовете на Велико Търново на поредица ландшафтни и кулинарни изненади. Включително на някои ресторанти, заради които си струват два часа и половина път от София

    Share Tweet Pin it Share
  • Коронации в Аржентина

    Магдалена Ран
    снимки: Бакхус 23 Април 2010, 17:05

    Докато Европа е покрита със сняг, Мендоса празнува своята религиозна версия на Трифон Зарезан, Вендимия. Ако се съди по покачващия се интерес към аржентинските вина, мартенските молитви помагат

    Share Tweet Pin it Share
  • Северът срещу юга за пино ноар

    Фани Тодорова
    23 Април 2010, 16:52

    В модерната ни история пино ноар и либерализмът като че имат сходна съдба: докато България се опитва да постигне идеалния им образ, както той е очертан от Западна Европа, там той започва да бледнее и да се руши

    Share Tweet Pin it Share
  • Кръстопътните вина на "Малката звезда"

    Ясен Бориславов
    15 Април 2010, 14:56

    Ако има човек, за който може с ръка на сърце да се каже, че познава и кътните зъби на Света гора, това е д-р Ангелов. Съвсем буквално: в реалния живот той е зъболекар, с кабинет на Атон. Освен зъбите той се е зарекъл да подобри и виното на монасите. А също и това на простосмъртните български ценители

    Share Tweet Pin it Share
  • Порту отвътре

    Нева Мичева
    15 Април 2010, 14:47

    "След осеммесечна възраст на бебето да се дават мозък, варена плешка, доматен и гроздов сок, тапиока, овесени ядки, оризено брашно",

    Share Tweet Pin it Share
  • Шкембе без граници

    Албена Шкодрова
    15 Април 2010, 14:28

    Надзъртаме в света на противоречивата и силно обичана или мразена гозба

    Share Tweet Pin it Share
  • По-скъпи от злато

    Албена Шкодрова
    23 Март 2010, 11:56

    Share Tweet Pin it Share
  • Домейн с мащаб, Домейн Бойар

    Фани Тодорова
    снимки: Драгомир Ушев 23 Март 2010, 11:41

    Един могъщ търговец и двама религиозни в професията си технолози, екипът зад Солитер, Клъстър, XR и Винотека гаражни вина работи по австралийски модел, изнася милиони бутилки за Западна Европа и мечтае за българска наука във виното

    Share Tweet Pin it Share
  • Всякакви гостби, според Цариград

    Марина Караконова
    снимки: Бакхус 22 Март 2010, 13:25

    Надничайки из кухните на истанбулските домове, през 1870 г. Петко Славейков съставя първата готварска книга на български език. Дава рецепти как да превърнем червеното вино в бяло и лошото – в добро. Описва и разликите между говеждо, кравешко, телешко, до младо волско месо – познание, което през 2010 г. липсва в българските кланици

    Share Tweet Pin it Share
  • Дискретният чар на Мозелските вина

    Марина Караконова
    снимки: WeinKulturLand Mosel 22 Март 2010, 12:51

    Зелено, зелено, зелено. От Трир, край границата с Люксембург, до Кобленц, където се влива в Рейн, Мозел се извива между почти отвесните баири на най-стария винен район на Германия.

    Share Tweet Pin it Share
  • Сладка ОРИЕНТация

    Нева Мичева
    снимки: shutterstock 22 Март 2010, 11:49

    Не е ли красиво: да се "ориентираш" означава да намериш себе си в пейзажа, а думата идва от латинския глагол за "раждам се". Осъзнаваме положението си спрямо изтока – мястото, където се ражда слънцето...

    Share Tweet Pin it Share
  • Бакхус връчи наградите Ресторант на годината 2010

    "Бакхус"
    снимки: Ивайло Добрев 11 Март 2010, 01:58

    «Акант Руж» е Ресторант на годината, Валери Нешов е отличен за авторска кухня, «Мусала Палас» - за селекция на напитките. Ego спечели наградата за дебют, а Leo's — за вкусно място и ресторант на читателите

    Share Tweet Pin it Share
  • Героични вина

    Магдалена Ран
    22 Февруари 2010, 08:44

    Екстремни, с много характер и почти непознати, най-високите лозя на Европа – по стръмните алпийски склонове в Северна Италия и Швейцария, са сред последните скрити съкровища на европейската винена индустрия

    Share Tweet Pin it Share
  • "Тера Тангра" - правила и изключения

    Фани Тодорова
    снимки: Даниел Леков 22 Февруари 2010, 08:37

    Една от най-популярните български винарни, "Тера Тангра", е по-известна в своя град като "оранжериите". Но устойчивият й успех на националния пазар, добрите й вина и разумната й ценова политика може скоро да я превърнат в новина дори и в Харманли

    Share Tweet Pin it Share
  • В настроение за китайски ресторант

    Елица Ангелова
    снимки: Яне Голев 19 Февруари 2010, 10:20

    Петте най-популярни ресторанта в София имат малко общо със своите аналози в Гуанджоу или Хонконг, с естетиката на Кар Уай Уонг, пък и с гурме културата изобщо. Те са проста производна на китайската кухня на Европа

    Share Tweet Pin it Share
  • Пет стъпки да вбесиш келнер

    Любослава Русева
    снимки: Shutterstock 07 Декември 2009, 17:35

    Всеки, който ходи горе-долу редовно на ресторант, знае, че освен да обслужват, много сервитьори развиват професионални умения да дразнят клиентите.

    Share Tweet Pin it Share
  • А сега, дами и господа – ренесанс!

    Фани Тодорова
    снимки: Shutterstock 07 Декември 2009, 17:31

    След цяло тъмно десетилетие за българското вино през последните години лозари и винари увеличиха лозята в страната с една трета. Нови сортове се отглеждат с нови внимание и познание и 2008 е първата реколта, по която това личи. За българското вино това е началото на нова епоха

    Share Tweet Pin it Share
  • Днес излиза новият брой на "Бакхус"

    Албена Шкодрова
    снимки: Бакхус 04 Декември 2009, 12:42

    Optima dies... prima fugit, e писал Вергилий. Най-добрите дни отлитат първи. Рано или късно тази мисъл започва да чопли всеки от нас, но за всеобща радост не всички са така меланхолични като древноримския поет.

    Share Tweet Pin it Share
  • Гражданинът К

    Мариета Ценова
    02 Декември 2009, 15:51

    Възрастният мъж влезе в сградата. Целият беше в сняг. Беше чакал около час на улицата за такси и накрая се прибра с една от онези туристически карети, с които разхождаха гостите на Ritz-Carlton Hotel из нощен Ню Йорк.

    Share Tweet Pin it Share
  • Сан Себастиан на клечка

    Нева Мичева
    02 Декември 2009, 15:47

    Увлечена от големите истории зад малките баски хапки пинчос, Нева Мичева потъва в градските спомени за мъже в сини гащeризони и гадае как се приготвя "лъх на зелен чай"

    Share Tweet Pin it Share

Реклама »