Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights
Нагоре, надолу, по стълби, с асансьори и по стръмни улици, Христо Кьосев се натъкна по хълмовете на Велико Търново на поредица ландшафтни и кулинарни изненади. Включително на някои ресторанти, заради които си струват два часа и половина път от София
Докато Европа е покрита със сняг, Мендоса празнува своята религиозна версия на Трифон Зарезан, Вендимия. Ако се съди по покачващия се интерес към аржентинските вина, мартенските молитви помагат
В модерната ни история пино ноар и либерализмът като че имат сходна съдба: докато България се опитва да постигне идеалния им образ, както той е очертан от Западна Европа, там той започва да бледнее и да се руши
Ако има човек, за който може с ръка на сърце да се каже, че познава и кътните зъби на Света гора, това е д-р Ангелов. Съвсем буквално: в реалния живот той е зъболекар, с кабинет на Атон. Освен зъбите той се е зарекъл да подобри и виното на монасите. А също и това на простосмъртните български ценители
"След осеммесечна възраст на бебето да се дават мозък, варена плешка, доматен и гроздов сок, тапиока, овесени ядки, оризено брашно",
Надзъртаме в света на противоречивата и силно обичана или мразена гозба
Един могъщ търговец и двама религиозни в професията си технолози, екипът зад Солитер, Клъстър, XR и Винотека гаражни вина работи по австралийски модел, изнася милиони бутилки за Западна Европа и мечтае за българска наука във виното
Надничайки из кухните на истанбулските домове, през 1870 г. Петко Славейков съставя първата готварска книга на български език. Дава рецепти как да превърнем червеното вино в бяло и лошото – в добро. Описва и разликите между говеждо, кравешко, телешко, до младо волско месо – познание, което през 2010 г. липсва в българските кланици
Зелено, зелено, зелено. От Трир, край границата с Люксембург, до Кобленц, където се влива в Рейн, Мозел се извива между почти отвесните баири на най-стария винен район на Германия.
Не е ли красиво: да се "ориентираш" означава да намериш себе си в пейзажа, а думата идва от латинския глагол за "раждам се". Осъзнаваме положението си спрямо изтока – мястото, където се ражда слънцето...
«Акант Руж» е Ресторант на годината, Валери Нешов е отличен за авторска кухня, «Мусала Палас» - за селекция на напитките. Ego спечели наградата за дебют, а Leo's — за вкусно място и ресторант на читателите
Екстремни, с много характер и почти непознати, най-високите лозя на Европа – по стръмните алпийски склонове в Северна Италия и Швейцария, са сред последните скрити съкровища на европейската винена индустрия
Една от най-популярните български винарни, "Тера Тангра", е по-известна в своя град като "оранжериите". Но устойчивият й успех на националния пазар, добрите й вина и разумната й ценова политика може скоро да я превърнат в новина дори и в Харманли
Петте най-популярни ресторанта в София имат малко общо със своите аналози в Гуанджоу или Хонконг, с естетиката на Кар Уай Уонг, пък и с гурме културата изобщо. Те са проста производна на китайската кухня на Европа
Всеки, който ходи горе-долу редовно на ресторант, знае, че освен да обслужват, много сервитьори развиват професионални умения да дразнят клиентите.
След цяло тъмно десетилетие за българското вино през последните години лозари и винари увеличиха лозята в страната с една трета. Нови сортове се отглеждат с нови внимание и познание и 2008 е първата реколта, по която това личи. За българското вино това е началото на нова епоха
Optima dies... prima fugit, e писал Вергилий. Най-добрите дни отлитат първи. Рано или късно тази мисъл започва да чопли всеки от нас, но за всеобща радост не всички са така меланхолични като древноримския поет.
Възрастният мъж влезе в сградата. Целият беше в сняг. Беше чакал около час на улицата за такси и накрая се прибра с една от онези туристически карети, с които разхождаха гостите на Ritz-Carlton Hotel из нощен Ню Йорк.
Увлечена от големите истории зад малките баски хапки пинчос, Нева Мичева потъва в градските спомени за мъже в сини гащeризони и гадае как се приготвя "лъх на зелен чай"