Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights
Загърбвайки табута и правила, Le Fooding се опитва да отвори очите на французите за собствената им кухня
Лионските майки, три дузини топ готвачи сред които Пол Бокюз, 40 пазара за храна и още толкова звезди на Мишлен, Лион е запечатан в множество умове и стомаси като кулинарната столица на Франция – и в проза, и в стихове
От процедури с винена кал до разходка с каручка до тракийски руини, българските винарни от Подбалкана привличат най-разнородни средства в помощ на едва прохождащия винен туризъм
На 5 октомври 2010 започва курс по дегустация и култура на виното, организиран от списание "Бакхус".
Вината на Унгария стават все по-интересни и все по-унгарски, казва Магдалена Ран, след като обиколи три винарни от "новата генерация" - от онези, за които качеството е по-важно от количеството и местните сортове са с приоритет
В опит да види отвъд стереотипните плескавици, чевапчичи с кълцан лук и карирани покривки Мила Попова откри два Белграда и една речна дунавска култура без български аналог
10 рибни мезета към питиета с вкус на анасон
Българското Черноморие е разделено между Хемингуей и Фицджералд, луксозни курорти срещу народни, инфинити басейни срещу дървени маси на плажа, голф срещу риболов, гурме срещу кръчма
Разчитането на картите на Франция или Италия като менюта или винени листи е едно от големите удоволствия на хората с вкус към добрата храна и вино. Вглеждането в готварската книга като в исторически роман е другото
Виното прилича на кротък рустикален бизнес, но измамите с него не отстъпват по колорит на тези с диаманти
Когато доматите навлизат в Европа, те са заклеймени като "вълчи ябълки", сметнати за отровни, макар и любопитни на вид растения. Днес това изглежда смешно, но познанията ни за "пришълците" на българския пазар често не надхвърлят тези на средновековните европейци за доматите. Артишоци, аспержи, фенел или цикория – "новите" зеленчуци, се случва да предизвикват конфузни ситуации в собствените ни кухни и още по-неприятно – около коктейлните маси
Летните колецкии шоколад са сравнително нова идея и градове като Брюж, Париж или Брюксел, където има традиционна и целогодишна шопинг треска за бонбони, са сред нейните пионери
Маршрут за хора с вкус към пътуванията и тяхното вкусване. За хора, които обичат полезни съвети, и за онези, които никога не ги следват
Списание "Бакхус" организира в два дни посрещане на новата реколта бели вина. Бихме искали да съобщим на всички гости на събитието, че няма промяна в мястото за провеждане на събитието и то ще се състои и днес 17 юни. Уъркшопите ще бъдат в обявения по програма час на територията на заведение-градина Vog, което се намира в Градината зад Националната библиотека "Св.Кирил и Методий". Тъй като в следобедните часове се очакват отново превалявания, молим гостите да изчакат да премине, ако има силен дъжд и да заповядат след него, когато ще започне представянето на избите и музиката на живо в приятно разхладената атмосфера на Градината. Благодарим ви за ентусиазма и разбирането, и ви се извиняваме, ако сме ви създали неудобство, но времето се оказа нестабилно и непредвидимо в най-кратки срокове.
Десет филма и едно меню с лек френски уклон и няколко френски думи
Кулинарните икони на Берлин – поничка, наденичка и бира със сироп, далече засенчват архитектурните. Поне според някои свадливи и нетактични местни жители
От Голанските възвишения до Негев, Израел доказва, че добро вино може да се прави навсякъде
"Старинното" национално ястие шопска салата е измислено от "Балкантурист" и е на възрастта на Starbucks. Все пак, поне е българско
Има един психологически феномен, който Зигмунд Фройд нарича нарцисицъм на малките различия. Вероятно тъкмо той стои в дъното на кулинарните спорове, които изригват периодично между балканските страни.
"Какво пиете?" попитах Бил и Робърт. "Шери", каза Кон. "Един херес", казах на сервитьора. Преди той да беше донесъл шерито, фойерверките, които оповестяваха началото на фиестата, се издигнаха над площада."