С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Списание

  • La cuisine française est morte. Vive la cuisine française!

    текст Дария Манова
    16 Септември 2010, 19:38

    Загърбвайки табута и правила, Le Fooding се опитва да отвори очите на французите за собствената им кухня

    Share Tweet Pin it Share
  • ONLYLYON

    текст и фотография Албена Шкодрова
    снимки: Албена Шкодрова 16 Септември 2010, 19:35

    Лионските майки, три дузини топ готвачи сред които Пол Бокюз, 40 пазара за храна и още толкова звезди на Мишлен, Лион е запечатан в множество умове и стомаси като кулинарната столица на Франция – и в проза, и в стихове

    Share Tweet Pin it Share
  • Винен тур на резервни гуми

    текст и фотография Ясен Бориславов
    снимки: Ясен Бориславов 16 Септември 2010, 19:29

    От процедури с винена кал до разходка с каручка до тракийски руини, българските винарни от Подбалкана привличат най-разнородни средства в помощ на едва прохождащия винен туризъм

    Share Tweet Pin it Share
  • Курс по дегустация и култура на виното

    "Бакхус"
    08 Септември 2010, 09:24

    На 5 октомври 2010 започва курс по дегустация и култура на виното, организиран от списание "Бакхус".

    Share Tweet Pin it Share
  • Унгарско поколение

    текст и фотография Магдалена Ран
    снимки: Магдалена Ран 26 Юли 2010, 12:20

    Вината на Унгария стават все по-интересни и все по-унгарски, казва Магдалена Ран, след като обиколи три винарни от "новата генерация" - от онези, за които качеството е по-важно от количеството и местните сортове са с приоритет

    Share Tweet Pin it Share
  • Ода за смуджа

    текст Мила Попова, фотография BalkanTravellers.com, Мила Попова
    снимки: BalkanTravellers.com 26 Юли 2010, 11:57

    В опит да види отвъд стереотипните плескавици, чевапчичи с кълцан лук и карирани покривки Мила Попова откри два Белграда и една речна дунавска култура без български аналог

    Share Tweet Pin it Share
  • Брак по вкус

    текст Дария Манова
    снимки: Shutterstock 26 Юли 2010, 11:50

    10 рибни мезета към питиета с вкус на анасон

    Share Tweet Pin it Share
  • Black Sea Gourmet

    текст Елица Ангелова, фотография Драгомир Ушев
    снимки: Драгомир Ушев 26 Юли 2010, 11:34

    Българското Черноморие е разделено между Хемингуей и Фицджералд, луксозни курорти срещу народни, инфинити басейни срещу дървени маси на плажа, голф срещу риболов, гурме срещу кръчма

    Share Tweet Pin it Share
  • Хората на хората в устата

    Нева Мичева
    снимки: Бакхус 23 Юни 2010, 12:19

    Разчитането на картите на Франция или Италия като менюта или винени листи е едно от големите удоволствия на хората с вкус към добрата храна и вино. Вглеждането в готварската книга като в исторически роман е другото

    Share Tweet Pin it Share
  • Екшън в лозето

    Марина Караконова
    снимки: AFP 21 Юни 2010, 14:07

    Виното прилича на кротък рустикален бизнес, но измамите с него не отстъпват по колорит на тези с диаманти

    Share Tweet Pin it Share
  • Обичайните непознати

    Албена Шкодрова
    21 Юни 2010, 13:44

    Когато доматите навлизат в Европа, те са заклеймени като "вълчи ябълки", сметнати за отровни, макар и любопитни на вид растения. Днес това изглежда смешно, но познанията ни за "пришълците" на българския пазар често не надхвърлят тези на средновековните европейци за доматите. Артишоци, аспержи, фенел или цикория – "новите" зеленчуци, се случва да предизвикват конфузни ситуации в собствените ни кухни и още по-неприятно – около коктейлните маси

    Share Tweet Pin it Share
  • Брюж: Слънчево, с пралини

    Албена Шкодрова
    15 Юни 2010, 15:55

    Летните колецкии шоколад са сравнително нова идея и градове като Брюж, Париж или Брюксел, където има традиционна и целогодишна шопинг треска за бонбони, са сред нейните пионери

    Share Tweet Pin it Share
  • Рим в седем гастронавтски спирки

    Нева Мичева
    15 Юни 2010, 14:37

    Маршрут за хора с вкус към пътуванията и тяхното вкусване. За хора, които обичат полезни съвети, и за онези, които никога не ги следват

    Share Tweet Pin it Share
  • Празнуваме новата реколта с БЕЛИ ВЕЧЕРИ

    сп. Бакхус
    27 Май 2010, 17:04

    Списание "Бакхус" организира в два дни посрещане на новата реколта бели вина. Бихме искали да съобщим на всички гости на събитието, че няма промяна в мястото за провеждане на събитието и то ще се състои и днес 17 юни. Уъркшопите ще бъдат в обявения по програма час на територията на заведение-градина Vog, което се намира в Градината зад Националната библиотека "Св.Кирил и Методий". Тъй като в следобедните часове се очакват отново превалявания, молим гостите да изчакат да премине, ако има силен дъжд и да заповядат след него, когато ще започне представянето на избите и музиката на живо в приятно разхладената атмосфера на Градината. Благодарим ви за ентусиазма и разбирането, и ви се извиняваме, ако сме ви създали неудобство, но времето се оказа нестабилно и непредвидимо в най-кратки срокове.

    Share Tweet Pin it Share
  • Киноменю

    Нева Мичева
    снимки: Бакхус 26 Май 2010, 17:23

    Десет филма и едно меню с лек френски уклон и няколко френски думи

    Share Tweet Pin it Share
  • Улични прелести в Берлин

    Вера Траянова
    снимки: Албена Шкодрова 26 Май 2010, 17:09

    Кулинарните икони на Берлин – поничка, наденичка и бира със сироп, далече засенчват архитектурните. Поне според някои свадливи и нетактични местни жители

    Share Tweet Pin it Share
  • Вино в пустинята

    Албена Шкодрова
    21 Май 2010, 15:17

    От Голанските възвишения до Негев, Израел доказва, че добро вино може да се прави навсякъде

    Share Tweet Pin it Share
  • Typisch bulgarischer salat

    Стефан Дечев
    снимки: Shutterstock 21 Май 2010, 14:57

    "Старинното" национално ястие шопска салата е измислено от "Балкантурист" и е на възрастта на Starbucks. Все пак, поне е българско

    Share Tweet Pin it Share
  • Балкански кулинарни войни

    Албена Шкодрова, Марина Караконова
    снимки: Албена Шкодрова 21 Май 2010, 14:28

    Има един психологически феномен, който Зигмунд Фройд нарича нарцисицъм на малките различия. Вероятно тъкмо той стои в дъното на кулинарните спорове, които изригват периодично между балканските страни.

    Share Tweet Pin it Share
  • Благородно сладки

    Фани Тодорова
    снимки: Албена Шкодрова 18 Май 2010, 15:35

    "Какво пиете?" попитах Бил и Робърт. "Шери", каза Кон. "Един херес", казах на сервитьора. Преди той да беше донесъл шерито, фойерверките, които оповестяваха началото на фиестата, се издигнаха над площада."

    Share Tweet Pin it Share

Реклама »