С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Списание

  • The BG Food-Blogging

    текст Силвия Тулева
    снимки: sharemykitchen.com 24 Ноември 2010, 12:52

    Архитект, музикант, сладкар, дизайнер на мебели, психолог, студент, фотограф - такива са в живота някои от най-добрите кулинарни блогъри у нас. Те самите обаче предпочитат да се описват чрез храната

    Share Tweet Pin it Share
  • 10 x: Плодове на въображението

    текст Нева Мичева
    снимки: Shutterstock 24 Ноември 2010, 12:47

    От пиле мляко, славееви езици, ябълка на познанието, вълшебно месалче... Културната история на човечеството сякаш винаги минава под триумфалната арка на небцето. Ето малка подборка от литературни и митологични специалитети, които може и да не стават за ядене, но засищат сетивата по алтернативни пътища

    Share Tweet Pin it Share
  • Вечерята на Виргиния Захариева

    текст Мария Касимова, фотография Флавио Бонети
    снимки: Флавио Бонети 24 Ноември 2010, 12:34

    Една жена, за която зеленчуците са персонажи, а храната е лесен вход към света, незабавно успокоение, дреха на енергията на човека, който я приготвя

    Share Tweet Pin it Share
  • Тракийският следобед на един граф

    Фани Тодорова, фотография Беса Валей
    снимки: Беса Валей 24 Ноември 2010, 12:24

    В България Стефан фон Найперг, собственик на шест винарски имения в Бордо, се опитва да съчетае история и тероар в проекта си «Беса валей». И вече успява, защото неговите като че са първите български вина, попаднали във винените листи на ресторанти със звезди «Мишлен».

    Share Tweet Pin it Share
  • Винена република

    текст и фотография Албена Шкодрова
    снимки: Албена Шкодрова 24 Ноември 2010, 12:20

    Шести по големина производител на вино в света, Аржентина зае място на пазара напоследък и изведнъж. Успехът й изглежда зашеметителен, но според уайнмейкърите на ключовите й изби най-доброто й вино е това, което предстои да бъде направено

    Share Tweet Pin it Share
  • СССР - обратно на масата

    Дария Манова
    снимки: wikipedia 24 Ноември 2010, 12:17

    Днешната руска кухня е сред броящите се на пръсти положителни последствия от създаването преди век на Страната на съветите

    Share Tweet Pin it Share
  • Москва: В какво можеха да се превърнат сънищата

    текст и фотография Дария Манова
    снимки: Дария Манова 24 Ноември 2010, 11:58

    Етно ресторантите от бившите съветски републики в днешната руска столица показват колко приятно място можеше да е бившият СССР, ако соцът не беше съсипал изоснови бонвиванството

    Share Tweet Pin it Share
  • Празнуваме новата реколта с "Вечер на червените вина"

    сп. БАКХУС
    15 Ноември 2010, 10:42

    Share Tweet Pin it Share
  • Празнуваме новата реколта с ВЕЧЕР НА ЧЕРВЕНИТЕ ВИНА

    сп. Бакхус
    снимки: редакция 09 Ноември 2010, 10:52

    Списание "Бакхус" организира посрещане на новата реколта червени вина. Заповядайте на 18 ноември 2010, от 18:00 до 21:00 ч., да посрещнем заедно излизането на новата реколта червени вина. Мястото е ресторант Bunuel, ул. "Иван Шишман"12, гр. София.

    Share Tweet Pin it Share
  • Десет къса месо върху аржентинската parilla

    текст Албена Шкодрова
    снимки: shutterstock 18 Октомври 2010, 11:56

    В Европа стекът си е стек, в Аржентина той е патриотичен дълг, казва един от героите на Филип Кер в романа му "Кротък пламък". Нейните ресторанти за асадо са места, където късовете телешко са поглъщани в съсредоточено мълчание - такова, което е в състояние да разтревожи дори кожата на обувките ти.

    Share Tweet Pin it Share
  • Dulces españolеs

    текст Дария Манова
    снимки: shutterstock 18 Октомври 2010, 11:50

    Ако не разпознавате испанските турони в българските карамелени блокчета с ядки, наследени от Отоманската империя, значи не гледате добре

    Share Tweet Pin it Share
  • Нито месец без лъжица

    текст и фотография Нева Мичева
    снимки: Нева Мичева 18 Октомври 2010, 11:48

    За сладкото, което определя нивото на Аржентина в човека

    Share Tweet Pin it Share
  • Марципанът – оклеветен и оправдан

    "Бакхус"
    снимки: detstvoto.com 18 Октомври 2010, 11:28

    Докато Европа от близо хилядолетие насам се радва на дъхавата бадемова паста, наречена марципан, българинът и до днес не може да се отърве от спомените си за неудачните имитации на шоколад с привкус на нафта, носели по не съвсем ясни причини същото име

    Share Tweet Pin it Share
  • Armand de Brignac вече и в България

    Фани Тодорова
    снимки: Бакхус 13 Октомври 2010, 17:18

    Шампанското, определяно от мнозина световно признати експерти като № 1 в света, беше представено за първи път в София вчера.

    Share Tweet Pin it Share
  • Вино по Матея

    Ясен Бориславов
    снимки: shutterstock 13 Октомври 2010, 14:40

    Ситуацията в България е като в Евангелието – който има, още ще му се даде, а който няма, ще му се отнеме и онова, що мисли, че има, обобщи Ясен Бориславов, след като установи трайно поевтиняване сред евтините вина и поскъпване на скъпите

    Share Tweet Pin it Share
  • Willkommen, bienvenue, welcome! в Пловдив

    текст Одет Гълъбова, илюстрации Гергана Шкодрова
    снимки: Бакхус 13 Октомври 2010, 14:30

    Допреди десетина години хората тук отнасяха подигравки за това, че употребяват думата густо. Тя обаче беше една чудесна заемка от италиански, изразяваща цялата наслада от вкуса на живота, която "народите" на другите градове не бяха в състояние да постигнат. Подсказваше и за един космополитен дух, макар и принадлежащ на по-стари времена. Днес той се е съхранил в мирното кулинарно съжителство на няколко пъстри диаспори

    Share Tweet Pin it Share
  • Радостно пресушаване на последната реколта

    текст Дария Манова
    снимки: flickr 13 Октомври 2010, 14:03

    От Италия до Германия и от Португалия до Чехия младите вина са сред най-обичаните есенни удоволствия на Европа

    Share Tweet Pin it Share
  • Adagio за гурмани

    текст Дария Манова
    снимки: Common ground media 20 Септември 2010, 12:11

    Бавната, но цялостна революция на Карло Петрини превърна Slow Food в по-съществен феномен от McDonald's

    Share Tweet Pin it Share
  • Бавното завръщане на българския вкус

    текст Дария Манова, фотография Драгомир Ушев
    снимки: Драгомир Ушев 20 Септември 2010, 12:08

    Slow Food в България се опитва да защити дузина ендемични продукти и да осигури законна продажба за домашните производства

    Share Tweet Pin it Share
  • Сексапилът на един скалист хълм

    текст и фотография Албена Шкодрова
    снимки: Албена Шкодрова 17 Септември 2010, 12:05

    Обитаван някога от отшелници, хълмът Ермитаж в долината на Рона дава едни от най-предизвикателните вина на Франция

    Share Tweet Pin it Share

Реклама »