Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights
Архитект, музикант, сладкар, дизайнер на мебели, психолог, студент, фотограф - такива са в живота някои от най-добрите кулинарни блогъри у нас. Те самите обаче предпочитат да се описват чрез храната
От пиле мляко, славееви езици, ябълка на познанието, вълшебно месалче... Културната история на човечеството сякаш винаги минава под триумфалната арка на небцето. Ето малка подборка от литературни и митологични специалитети, които може и да не стават за ядене, но засищат сетивата по алтернативни пътища
Една жена, за която зеленчуците са персонажи, а храната е лесен вход към света, незабавно успокоение, дреха на енергията на човека, който я приготвя
В България Стефан фон Найперг, собственик на шест винарски имения в Бордо, се опитва да съчетае история и тероар в проекта си «Беса валей». И вече успява, защото неговите като че са първите български вина, попаднали във винените листи на ресторанти със звезди «Мишлен».
Шести по големина производител на вино в света, Аржентина зае място на пазара напоследък и изведнъж. Успехът й изглежда зашеметителен, но според уайнмейкърите на ключовите й изби най-доброто й вино е това, което предстои да бъде направено
Днешната руска кухня е сред броящите се на пръсти положителни последствия от създаването преди век на Страната на съветите
Етно ресторантите от бившите съветски републики в днешната руска столица показват колко приятно място можеше да е бившият СССР, ако соцът не беше съсипал изоснови бонвиванството
Списание "Бакхус" организира посрещане на новата реколта червени вина. Заповядайте на 18 ноември 2010, от 18:00 до 21:00 ч., да посрещнем заедно излизането на новата реколта червени вина. Мястото е ресторант Bunuel, ул. "Иван Шишман"12, гр. София.
В Европа стекът си е стек, в Аржентина той е патриотичен дълг, казва един от героите на Филип Кер в романа му "Кротък пламък". Нейните ресторанти за асадо са места, където късовете телешко са поглъщани в съсредоточено мълчание - такова, което е в състояние да разтревожи дори кожата на обувките ти.
Ако не разпознавате испанските турони в българските карамелени блокчета с ядки, наследени от Отоманската империя, значи не гледате добре
За сладкото, което определя нивото на Аржентина в човека
Докато Европа от близо хилядолетие насам се радва на дъхавата бадемова паста, наречена марципан, българинът и до днес не може да се отърве от спомените си за неудачните имитации на шоколад с привкус на нафта, носели по не съвсем ясни причини същото име
Шампанското, определяно от мнозина световно признати експерти като № 1 в света, беше представено за първи път в София вчера.
Ситуацията в България е като в Евангелието – който има, още ще му се даде, а който няма, ще му се отнеме и онова, що мисли, че има, обобщи Ясен Бориславов, след като установи трайно поевтиняване сред евтините вина и поскъпване на скъпите
Допреди десетина години хората тук отнасяха подигравки за това, че употребяват думата густо. Тя обаче беше една чудесна заемка от италиански, изразяваща цялата наслада от вкуса на живота, която "народите" на другите градове не бяха в състояние да постигнат. Подсказваше и за един космополитен дух, макар и принадлежащ на по-стари времена. Днес той се е съхранил в мирното кулинарно съжителство на няколко пъстри диаспори
От Италия до Германия и от Португалия до Чехия младите вина са сред най-обичаните есенни удоволствия на Европа
Бавната, но цялостна революция на Карло Петрини превърна Slow Food в по-съществен феномен от McDonald's
Slow Food в България се опитва да защити дузина ендемични продукти и да осигури законна продажба за домашните производства
Обитаван някога от отшелници, хълмът Ермитаж в долината на Рона дава едни от най-предизвикателните вина на Франция