С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Списание

  • Износът на вино е нарастнал през 2010

    "Бакхус"
    снимки: Юлия Лазарова 16 Юни 2011, 13:42

    България е изнесла над 57 милиона литра, Русия остава най-големия пазар

    Share Tweet Pin it Share
  • "Бакхус" връчи наградите "Ресторант на годината 2011"

    Бакхус
    снимки: Драгомир Ушев 09 Юни 2011, 20:22

    Chef's е Ресторант на годината, Велин Великов е отличен за авторска кухня, а Енотека UNO - за селекция на напитките. Yonko's Family Restaurant получи наградата за дебют, а L'Etranger - за вкусно място. Leo's Pizza за втора поредна година стана Ресторант на читателите

    Share Tweet Pin it Share
  • Гнусно срещу вкусно

    текст Пепа Витанова
    снимки: Shutterstock 25 Май 2011, 12:20

    "Сега тук ще се бъркат палачинки. Сега тук ще се пекат милинки. Сега тук ще се правят курабийки – каза Пипи. Тя взе три яйца и ги подхвърли високо нагоре. Едното падна върху главата й и се счупи, а жълтъкът потече по лицето й. Другите обаче улови ловко в една тенджера." Ако някои може да се чувстват отвратени от този ексцентричен метод на готвене, за Томи и Аника палачинките на Пипи са най-вкусното нещо на света. За тях, и за милиони читатели.

    Share Tweet Pin it Share
  • Дървено масло forever

    текст Дария Манова
    снимки: Creative Commons 25 Май 2011, 11:48

    ПРИЛОЖЕНИЕ: В гранясал вид, смесено със серт тютюн или лют пипер, е добро за изтребване на дървеници. Превряло с трендафилови листове е твърде добро за косите на момичетата. Добра грижа за овцете – ефикасно средство да им лъщи руното. С него могат да бъдат приготвени много и отлични ястия.

    Share Tweet Pin it Share
  • Cucina Italiana отвъд пицата и пастата

    текст Росица Илиева, снимки Цветелина Белутова
    снимки: Цветелина Белутова 25 Май 2011, 11:34

    Петима италиански готвачи в София от всички краища на Апенините илюстрират невъобразимото разнообразие на своята кухня

    Share Tweet Pin it Share
  • Alla Piemontese

    текст и фотография Албена Шкодрова
    снимки: Албена Шкодрова 24 Май 2011, 13:15

    Религията е възприела алтернативна форма в Пиемонте: от църковните олтари се дегустира вино, а боговете са неговите производители

    Share Tweet Pin it Share
  • Официална церемония

    сп. Бакхус
    13 Май 2011, 14:10

    Заповядайте на 9 юни 2011 г. от 19:00 ч. в парка на Военна академия "Г.С.Раковски", София, бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" 82, за да разберете първи кои ще бъдат носителите на призовете в тазгодишния конкурс, както и да опитате от кулинарните специалитети на любимите ви ресторанти.

    Share Tweet Pin it Share
  • Винено хайку: розе и суши

    сп. Бакхус
    10 Май 2011, 00:23

    Събитието ще се проведе на 19 май и е част от събитията "Съчетаване на вино с храна" на сп."Бакхус"

    Share Tweet Pin it Share
  • Партньори или опоненти: вина и сирена

    сп. Бакхус
    19 Април 2011, 09:32

    На 26 април /вторник/ 2011 списание "Бакхус" организира тематична дегустационна вечер.

    Share Tweet Pin it Share
  • Lord of the Chefs: на една осма от целта

    текст Пепа Витанова
    18 Април 2011, 17:25

    Share Tweet Pin it Share
  • Храната 30 кадъра в секунда

    текст Албена Шкодрова
    снимки: Food Festival 18 Април 2011, 17:21

    Food Film Festival в Амстердам показа кулинарните филми като отделен жанр, изненадващ с качество, разнообразие и въздействие върху общественото мнение

    Share Tweet Pin it Share
  • Партньори или опоненти: вина и сирена

    сп. Бакхус
    снимки: сп.Бакхус 18 Април 2011, 11:05

    Събитието ще се проведе на 26 април и е част от събитията "Съчетаване на вино с храна" на сп."Бакхус"

    Share Tweet Pin it Share
  • Новото при Новите

    текст Дария Манова
    снимки: Shutterstock 16 Април 2011, 01:23

    Уайнмейкъри от четирите краища на света говорят пред "Бакхус" за своите последни професионални увлечения и вярвания

    Share Tweet Pin it Share
  • След Фукушима

    текст Пепа Витанова
    снимки: Shutterstock 16 Април 2011, 01:10

    На ресторант с дозиметричен кръг в ръка

    Share Tweet Pin it Share
  • Свят зелен и милостив

    Текст Деница Каменова и Румяна Босева в София, Силвия Тулева във Варна, Одет Гълъбова в Пловдив, фотография Драгомир Ушев
    снимки: Драгомир Ушев 16 Април 2011, 01:03

    Без месо в София, Пловдив и Варна: девет явни и по-тайни места за по-добрите сред нас

    Share Tweet Pin it Share
  • Млади, диви и необуздани

    текст Ясен Бориславов
    снимки: Анджелус естейт 16 Април 2011, 00:35

    "Анжелус естейт", с амбиция през 2012 г. да стане най-добрата изба в България, направи впечатление още с първите си две вина - Stallion и Stallion Classic

    Share Tweet Pin it Share
  • Кри-Ко-Тув

    текст Албена Шкодрова
    снимки: Албена Шкодрова 16 Април 2011, 00:19

    Когато хората с бели шапки срещнат хората с черни, в кухните се появяват предмети като Крикотув, ЕмулсияНагревател, чиния с електроди и преса за храна с мощност от 6000 бара

    Share Tweet Pin it Share
  • Сънищата на един шокунин на суши

    текст Вера Траянова
    снимки: Berlinale festival 18 Март 2011, 12:02

    Режисьорът Дейвид Гелб разказва за тайните на 85-годишния японски готвач, чийто ресторант – с девет места и използващ тоалетната на токийското метро, получи три звезди от пътеводителя "Мишлен". Документалният филм "Джиро сънува суши" беше представен през февруари на Берлинале

    Share Tweet Pin it Share
  • ALTURA MAXIMA

    текст и фотография Албена Шкодрова
    снимки: Албена Шкодрова 17 Март 2011, 14:35

    С четири вина, произвеждани на четири часа с джип по черен път от най-близкия град, «Бодега Коломе» сложи аржентинския торонтес на рафтовете на най-луксозните винени магазини в света

    Share Tweet Pin it Share
  • Напълно съществуващи

    Текст и фотография Албена Шкодрова
    снимки: Албена Шкодрова 17 Март 2011, 14:29

    Най-добрият бутик за сирена на Европа - Michel van Tricht&Zoon в Антверпен, е сочна илюстрация за чудното преобразяване на белгийските млечни продукти

    Share Tweet Pin it Share

Реклама »