Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights
2006 е годината на големите вълнения, 2008 – на най-сантименталната селекция от вина, 2009 - на наградите, казва Цвета Костова от "Румелия". За нейната винарна 2011 сигурно ще е годината на още една серия запомнящи се етикети - Erelia
Как тенденциите в световната гастрономия започнаха не просто да присъстват в пейзажа на съвременните вкусове, но и активно да го променят
България е изнесла над 57 милиона литра, Русия остава най-големия пазар
Chef's е Ресторант на годината, Велин Великов е отличен за авторска кухня, а Енотека UNO - за селекция на напитките. Yonko's Family Restaurant получи наградата за дебют, а L'Etranger - за вкусно място. Leo's Pizza за втора поредна година стана Ресторант на читателите
"Сега тук ще се бъркат палачинки. Сега тук ще се пекат милинки. Сега тук ще се правят курабийки – каза Пипи. Тя взе три яйца и ги подхвърли високо нагоре. Едното падна върху главата й и се счупи, а жълтъкът потече по лицето й. Другите обаче улови ловко в една тенджера." Ако някои може да се чувстват отвратени от този ексцентричен метод на готвене, за Томи и Аника палачинките на Пипи са най-вкусното нещо на света. За тях, и за милиони читатели.
ПРИЛОЖЕНИЕ: В гранясал вид, смесено със серт тютюн или лют пипер, е добро за изтребване на дървеници. Превряло с трендафилови листове е твърде добро за косите на момичетата. Добра грижа за овцете – ефикасно средство да им лъщи руното. С него могат да бъдат приготвени много и отлични ястия.
Петима италиански готвачи в София от всички краища на Апенините илюстрират невъобразимото разнообразие на своята кухня
Религията е възприела алтернативна форма в Пиемонте: от църковните олтари се дегустира вино, а боговете са неговите производители
Заповядайте на 9 юни 2011 г. от 19:00 ч. в парка на Военна академия "Г.С.Раковски", София, бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" 82, за да разберете първи кои ще бъдат носителите на призовете в тазгодишния конкурс, както и да опитате от кулинарните специалитети на любимите ви ресторанти.
Събитието ще се проведе на 19 май и е част от събитията "Съчетаване на вино с храна" на сп."Бакхус"
На 26 април /вторник/ 2011 списание "Бакхус" организира тематична дегустационна вечер.
Food Film Festival в Амстердам показа кулинарните филми като отделен жанр, изненадващ с качество, разнообразие и въздействие върху общественото мнение
Събитието ще се проведе на 26 април и е част от събитията "Съчетаване на вино с храна" на сп."Бакхус"
Уайнмейкъри от четирите краища на света говорят пред "Бакхус" за своите последни професионални увлечения и вярвания
На ресторант с дозиметричен кръг в ръка
Без месо в София, Пловдив и Варна: девет явни и по-тайни места за по-добрите сред нас
"Анжелус естейт", с амбиция през 2012 г. да стане най-добрата изба в България, направи впечатление още с първите си две вина - Stallion и Stallion Classic
Когато хората с бели шапки срещнат хората с черни, в кухните се появяват предмети като Крикотув, ЕмулсияНагревател, чиния с електроди и преса за храна с мощност от 6000 бара
Режисьорът Дейвид Гелб разказва за тайните на 85-годишния японски готвач, чийто ресторант – с девет места и използващ тоалетната на токийското метро, получи три звезди от пътеводителя "Мишлен". Документалният филм "Джиро сънува суши" беше представен през февруари на Берлинале