Цената на куверт за Седмица на ресторантите на Бакхус включва консумация по 125 мл от вид вино, 50 мл аперитив, 30 мл диджестив, дегустационни води Acqua Panna& S.Pellegrino
ВИНЕНИЯТ ЛИСТ към менютата на ресторантите е изготвен и предоставен от изба "Братя Минкови":
Oak Treе, Реколта 2009
Това червено купажно вино стил Бордо е вдъхновено от сетивността на времето, отлежавало 20 месеца в барици от френски дъб и притежава потенциала да се развива в бутилка до 10 години.В него са въплатени вековна традиция, която идва от стария свят, индивидуалност, формирана от природна сила и характер, внушаващ сила и мощ. Приготвено от Мерло, Каберне Совиньон и Каберне Фран, това вино притежава красив и наситен цвят, с меки оттенъци. Ароматът му е интензивен, пикантен и много богат, доминиран от подправки, млeни пипери, леки акценти на дим, кафе и тютюн; във вкусовия аромат се добавят добре запазени конфитюрени нюанси на печени сливи и черни боровинки Виното се отличава с кадифен вкус, с меки, полирани танини, с продължително въздействие и много дълъг финал, напомнящ за богатия аромат.
Братя Минкови White Cuveе, Реколта 2011
Гостите на Седмицата посветена на търсенето на авторския почерк на шеф- готвачите ще имат възможност да опитат:
КОНЯК Hennessy Fine de Cognac
УЗО Adolo
СТРАЛДЖАНСКА МУСКАТОВА ОТЛЕЖАЛА