Списание "Бакхус" стартира поредица от тематични дегустационни вечери "Съчетаване на вино с храна", които ще се провеждат всеки трети четвъртък от месеца с водещ Вили Гълъбова, енолог и с участието на различен гост-готвач всеки път.
По време на всяка тематична дегустационна вечер ще имате възможност да придобието познания за основните принципи на взаимодействие между храната и виното. Водещият Вили Гълъбова ще ви помогне да откриете онази комбинация, от която да изпитате истинска наслада. Вие ще можете по приятен, развлекателен и интерактивен начин да опознаете и развиете вашите сетива да откриват ароматите, вкусовете и усещанията при съчетаване на виното с храна, и да ги споделите с останалите участници. Програмата ще включва теоретична и дегустационна част.
На 17 февруари 2011, от 18:30 до 21:30 ч., в ресторант Brasserie, пл. "Райко Даскалов" №3, ще имате възможността да разберете какво прави едно вино уникално, автентично, тероарно и как тези вина се съчетават със специфичните регионалните храни и вкусове. Гост-готвач ще бъде Валери Нешов, носител на приза за "Авторска кухня" на сп. "Бакхус" за 2010 г. Подробната програма-меню на вечерта ще намерите на: bacchus.bg/events
Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights