Последното нововъведение допълва предишни такива, като например способността на бариците да подсилват определени аромати или характеристики по избор - червен плод, подправки, тютюн, свежест и дори нивата на танин.
Изобретението има много противници сред професионалистите. През миналата година проф. Денис Дубурдьо от Университета в Бордо заяви пред Decanter, че "не е особено интелигентно да твърдиш, че една бъчва е интелигентна".
Основното възражение срещу бариците е, че подобни технологии няма как да се направят да отчитат спецификата на почвите, климата, или реколтите.
В момента стотина "интелигентни" бъчви се изпробват в Аржентина.
Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights
17, 09, 22 Април 2009, 17:09
Хората не купуват почви или климат а вино с аромати.