Корените на Бойар Поморие са в семейната традиция, свързана с производството на ракии и високоалкохолни дестилати, обясни Симеон Бойчев, президент на винарната, която според думите му в момента има капацитет за произвозство на 1,550 хиляди литра вино годишно.
Избата доскоро е произвеждала предимно трапезни вина, които е продавала в собствените си магазин и дегустационен салон на входа за Поморие. От три години насам, обаче, тя е привлякла добри външни технолози и прави опити в производството на класни вина.
На дегустацията във Военния клуб в София бяха представени серията Терра Анхиало – мускат и юни блан и мерло, и по-високия клас вина Авлудзена – димят, шардоне, мерло и каберне совиньон.
Вината не са достъпни чрез търговската мрежа и засега могат да се купят единствено в Бойар Поморие. Собствениците на избата обаче планират сключването на договори със софийски ресторанти и евентуално – търговски вериги.
Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights