Шеф-готвач в кухнята на ресторанта е отново младият Тони Есно, който ръководеше първия нюйоркски ресторант на Ален Дюкас, Essex House. Затворен след петгодишно съществуване, Essex House често бе обект на критики от страна на американската преса, която не харесваше високите цени, арогантността и прекалената изтънченост на заведението. Един от най-прочутите звездни шеф-готвачи, какъвто е Ален Дюкас, така и не успя досега да спечели Ню Йорк. Другият му ресторант в Голямата ябълка, MIX, създаден около идеята за смесица между минало и настояще, между кухня и култура, също затвори врати наскоро. Явно Дюкас си е направил изводи от предишните ресторанти и в Adour кухнята е по-семпла от тази в Essex House - "не точно френска", както сподели Тони Есно. Определено в Adour виното е на почит и по стените се виждат бутилки от най-престижните изби и реколти. По думите на самия Дюкас в Adour "гастрономията е функция на виното".
Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights
11, 19, 12 Юни 2009, 11:19
еехХ....възхищавам се на такива хора...