МЕТРО България и МЕТРО Академия отново обединяват сили с ресторантьори из цялата страна в инициативата "Гастрономически пътеводител". Кампанията ще продължи през целия месец октомври и ще включва над 90 ресторанта, които представят уникални вкусове и изискани ястия, вдъхновени от българската, италианската и street food кухнята. Тази година на кулинарното пътешествие се отправя нашият посланик Константин Таквор - Кокера, който с усмивка и ентусиазъм ще разказва за срещите си с ресторантьорите и техните вкусни предложения. ТУК може да се видят детайлите на инициативата, а МЕТРО раздават и награди, а именно - барбекю на дървени въглища, любимеца на градинските партита. |
Продължаваме това гастрономическо пътешествие и се озоваваме не къде да е, а именно в Пловдив! Не само, че този град ми е любим, аз съм си и наполовина от тук, затова летвата е висока.
Първата ми спирка тук е бирарията "Рахат Тепе" - място, което за мен носи носталгични спомени от детството. Тази култова кръчма, разположена на едно от най-високите места в града, предлага невероятна гледка към Пловдив. Спомням си го като заведение, което е претърпяло множество промени през годините, но запазва духа си. И да ви кажа, ъпгрейдът е налице - към момента "Рахат Тепе" вече е бирария с тяхна собствена крафт бира, която е просто чудесно допълнение към преживяването.
-
снимка:
Сервитьорът, който ни посрещна, беше истински професионалист. От момента, в който влязохме, ни накара да се почувстваме като у дома. От онези хора, за които тази работа не е просто обслужване, а мисия. Обясняваше с ентусиазъм за всяко ястие, което ни препоръчваше, и не само успя да ни накара да се почувстваме добре дошли, но и да допълни преживяването по един страхотен начин!
-
снимка:
Едно от нещата, които ми направиха особено впечатление, е как "Рахат Тепе" е запазило своята автентичност през годините, въпреки че мястото минава през ръцете на различни собственици. Това заведение не е просто част от Пловдив, а истинска емблема на града - едновременно модернизирано и запазило традициите си.
-
снимка:
Повече за инициативата "Гастрономически пътеводител" вижте ТУК.