С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Su Filindeu: Божествените нишки на Сардиния – едно кулинарно пътешествие в сърцето на Италия

Бакхус
20 Септември 2024, 13:29
Share Tweet Pin it Share

Тук, в Бакхус, обичаме не само хубавото вино, но и кулинарните шедьоври от цял свят. Затова с нетърпение споделяме за едно събитие, което ще ви пренесе право в сърцето на Сардиния - място, където традициите в пастата са нещо свещено.

На 26 септември 2024 г. Академията за Италианската кухня, в партньорство с хотел InterContinental Sofia и ресторант ADOR, ни кани на специална вечер, посветена на най-древната и рядка сардинска паста - "Su Filindeu" или "Нишките на Бог". Тази мистична техника на приготвяне на паста датира от над 300 години и е запазена само от шепа хора в Сардиния. Шеф пастайоло Лучила Ченчиарели ще ни запознае с това уникално изкуство, като демонстрира не само техниката на приготвяне, но и самата философия зад нея.

Програмата

Събитието ще стартира в 18:30 ч. с лаборатория по приготвяне на паста, където Лучила Ченчиарели ще покаже как се прави "Su Filindeu". Тази древна техника включва изключително деликатна работа с тесто от брашно от твърда пшеница, вода и сол. По време на демонстрацията ще имате възможност не само да се насладите на изработването на тази сложна паста, но и да научите каква е тайната зад магията на "Нишките на Бог".
Следва четиристепенна вечеря, която ще започне в 20:00 ч., където Ченчиарели ще демонстрира фини видове сардинска паста и ястия, приготвени с любов към традициите на Сардиния. Очаква ви едно истинско пътешествие през вкусовете на Нуоро, съчетано с първокласни вина от региона.



Менюто:

Предястие: Су Филиндеу в месен бульон с люспи сирене примосале; Пане Карасау, препечено със зехтин
Паста: Кулурджонес с масло и салвия
Основно ястие: Печено прасенце (сукалче) с аромат на мирта и зеленчуци
Десерт: Ис Пардулас
Вина: Бяло вино Верментино Костамолино; Червено вино Канонау ди Сардиня Костера
ДОК



Освен че ще имате възможност да опитате една от най-редките и мистични пасти в света, събитието предлага уникален шанс да се докоснете до традиционните рецепти на Сардиния, предадени през поколения. А най-хубавото е, че ще можете да се включите активно в демонстрациите, задавайки въпроси и научавайки тайни от самите майстори.

Местата са ограничени, така че не пропускайте да направите резервация и да се потопите в едно божествено кулинарно преживяване.

Дата: 26 септември 2024 г.
Място: хотел InterContinental Sofia, ресторант ADOR
Резервации: +359 877 340 000 или на имейл: [email protected]
Това е вашият шанс да се насладите на едно изключително събитие, което обещава да бъде не само вкусно, но и вдъхновяващо

Share Tweet Pin it Share

Реклама »