С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

BiorestCup 2024: Кулинарната сцена на България преминава на следващо ниво

Бакхус
28 Август 2024, 14:54
Share Tweet Pin it Share

От 29 до 31 октомври 2024 г. Nu Boyana Film Studios ще бъде домакин на събитието, което има потенциала да трансформира кулинарната сцена у нас - BiorestCup 2024. Събитието не само че затвърждава стремежа за изграждане на устойчивост и ценности в българската гастрономия, но и поставя страната ни на картата на световната кулинария, като ключов етап към мечтаната класация на Мишлен.

BiorestCup 2024 обединява три дни, изпълнени с кулинарни предизвикателства, иновации и вдъхновение. Сред основните акценти на събитието са:

  • Мастър класове и демонстрации от водещи световни шеф-готвачи

  • Състезателна програма за готвачи и сладкари

  • Експо зона с най-новите продукти и технологии в гастрономията

  • Бизнес презентации и иновации

  • Networking с професионалисти от бранша



Уроци от най-добрите



Един от най-очакваните елементи на BiorestCup 2024 са мастър класовете, които ще бъдат водени от водещи световни кулинарни експерти. Те ще предоставят уникалната възможност за участниците да научат от най-добрите в индустрията. Всеки член на журито ще проведе собствен демо мастър клас, последван от дегустация и сесия за въпроси.

Жорди Бордас ще представи концепцията си за здравословни десерти, като акцентира върху значението на фибрите. Известен със своите иновативни методи и експерименти, Бордас ще покаже как вкусът и здравето могат да вървят ръка за ръка.

Едуард Ксатрух, главен готвач на ресторант "Disfrutar" - обявен за най-добрия ресторант в света за 2024 г., ще разкрие тайните зад кулинарните иновации и как се постига световен успех в кулинарията.

Едуард Азуаза ще въведе участниците в света на молекулярната кухня, демонстрирайки техники и текстури, които преобразяват класическите ястия в нещо необикновено.

Карло Мампел, който освен че ще ръководи журито в категория сладкари, ще представи мастър клас, посветен на видовете пектин и тяхното приложение в съвременната сладкарска индустрия.

Ориол Ровира ще говори за устойчивостта в концепцията "От фермата до масата", споделяйки своя опит от повече от две десетилетия в Michelin ресторант.

  • Шеф Едуард Азуаза, Biorest Cup 2023

    Шеф Едуард Азуаза, Biorest Cup 2023


Подкрепа за младите таланти


BiorestCup 2024 поставя специален акцент върху бъдещето на българската гастрономия чрез социално отговорната си кампания. За учащите в сферата на кулинарното изкуство са предвидени 50 билета на цена от 200 лв., което представлява 80% отстъпка от редовната цена. Всеки, който иска да подкрепи подрастващото поколение кулинари, може да закупи билет, който ще бъде предоставен на дете с изявен интерес в кулинарията, но без възможност да присъства на събитието. Организаторите поемат разходите за транспорт и настаняване на децата извън София.

Нулев хранителен отпадък


Събитието обръща сериозно внимание на концепцията за нулев хранителен отпадък, демонстрирайки техники и подходи за минимизиране на отпадъците в кухнята като част от усилията за устойчиво развитие.

Битка за най-добрите


Тази година състезанието ще бъде отборно, в две категории - готвачи и сладкари. Участниците ще имат шанс да демонстрират своите умения и креативност, съревновавайки се за награден фонд от 10 000 лв. за отбора на първо място и едноседмични стажове за най-добрите три отбора във всяка категория.
Ученици от Софийската гимназия по туризъм също ще участват активно, като ще помагат на отборите. Най-успешните сред тях ще получат възможността за стаж в ресторант "Disfrutar" и в лабораторията на Жорди Бордас "B Concept".

За повече информация може да се свържете с организаторите на [email protected].

Share Tweet Pin it Share

Реклама »