За дванадесета почти поредна (ковид, разбира се) година имаме удоволствието да пишем за любимото на българската винена общност събитие - DiVino.Taste е този декември.
Това е най-успешният формат за популяризиране в България и по света на качествените български изби и производители. Това е така, защото при безкомпромисно равни условия за всички изложители - малки, средни и големи, изложението събира под един покрив най-доброто от страната - нови и от актуални реколти, а и чисто нови проекти. При това самите собственици или технолози застават най-често зад щанда.
Така DiVino.Taste е едновременно професионална платформа за непосредствен контакт между производители и ресторантьори, търговци, дистрибутори, сомелиери, журналисти, и своеобразна актуална витрина на българското вино за всички ценители или любители - начинаещи и напреднали. Заедно с качеството и разнообразието на българското вино расте и DiVino.Taste. Тази година, в 12-ото издание,
участниците са рекорден брой - над 90, а етикетите за дегустация - над 600.
Акцентът в предстоящото издание е върху регионите - дискусионна тема, която все повече вълнува общността. Защото, както знаем, за виното произходът е от огромно значение. Освен че по традиция изложителите са разпределени в залата по региони, майсторските класове от паралелната програма също ще бъдат основно свързани с тазгодишната тема.
Както обикновено, ще има и хубаво кафе, вкусна храна, както и любопитни продукти в деликатесната зона.
БИЛЕТИ - тук.