Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights
Обичахте StrEAT Fest-а.
Сега идва време за GourmEAT.
Нарочно не завършваме с "Fest"... макар че ще бъде празник на храната във всичките й измерения.
Това е нов формат от "Бакхус": мащабният подход на фестовете среща търсенето на (с)мисъл отвъд днес и сега - с лекции и демонстрации, посветени на бъдещето на храната и със свободен достъп за всички посетители.
Нещо като StrEAT Fest 2.0. Запазваме обаче едно: събитието е безкешово. Може да платите на място с карта (дебитна / кредитна), Revolut или други сходни платежни средства.
Най-кратко казано, GourmEAT the future е уикенд, посветен на въпроса "Как искаме да изглежда гурме културата ни?"
Лекциите, работилнците и дегустациите |
Мястото: Posta PopUp space by Despred |
На 1 и 2 юли Posta Pop Up в София ще се проведе изцяло ново и уникално по рода си събитие - GourmEAT the future е едновременно фест с над 30 изложители и платформа за кулинарни демонстрации и лекции, насочени към бъдещето на храната. След шест издания на StrEAT Fest препратката между имената не е случайна и разчита на игра на думи около Eat (да ядеш / яж, от англ.)
Това, което прави събитието специално, е фактът, че в България липсват форуми с лекционна част, на която посетителите да могат свободно да научат или да пробват нови умения от света на гастрономията, а пък малкото такива са по-скоро професионални изложения в конгресни центрове, а не в сърцето на града в контекста на оживен фестивал. Фактор е и цената - GourmEAT the future е предвидено като максимално достъпно събитие.
Билети се продават предварително през Eventim, а в цената е включен свободен достъп до цялата програма, всички лекции и кулинарни демонстрации. Входът за всички между 11-11:30 и двата дни е безплатен
През останалото време цените са 9 лв. за еднодневен билет за възрастен и 15 лв. за двудневен, за деца над 7 г. са съответно 5 и 8 лв., а деца под 7 г. влизат безплатно. Билети ще се продават и на място.
Събитието e от 11 до 22 ч. и двата дни, отворено е за домашни любимци и е изцяло безкешово с оглед бързината и хигиената на обслужване: плащанията стават с дебитна или кредитна карта, или с дигитален портфейл (Google Pay, Apple Pay, Revolut и др.).
Звездни лектори от България и чужбина, готвене на живо и винена дегустация |
Изложителите: нови, устойчиви, атрактивни |
Съвсем наскоро Виктория Балтутите стана първият шеф-инструктор в България, завършил програма "Устойчиви практики в кулинарията" на престижната асоциация World Chefs, като новите знания тя прилага в работата си като инструктор в най-голямата кулинарна академия в Източна Европа - HRC Culinary Academy, а ще ги покаже и на дебютното издание на
Бакхус GourmEAT the future, където ще има лекция от сцената на 1 юли (събота).
Лекцията е безплатна за всички посетители на събитието, което съчетава гурме фест и забавно-образователни лекции, демонстрационно готвене и дегустации, всички посветени на бъдещето на храната.
Билети и повече информация за събитието - ТУК.
По време на лекцията си шеф Виктория Балтутите ще отговори на въпроси като това какво означава да си устойчив професионалист в кухнята, така че да се превърнеш в катализатор на положителна промяна в една от най-влиятелните за околната среда индустрии. Ще научим и къде е разликата между привидните твърдения и реалните действия в подкрепа на зелените практики. Не на последно място тя ще адресира въпроса, който вероятно всички си задаваме: готвачите, насочени към нулевия отпадък, ли са новите рок звезди или това е поредната мода?
Защо са специални "Устойчиви практики в кулинарията" и шеф Балтутите |
Обичахте StrEAT Fest-а.
Сега идва време за GourmEAT.
Нарочно не завършваме с "Fest"... макар че ще бъде празник на храната във всичките й измерения.
Това е нов формат, към който се насочваме от "Бакхус": мащабният подход на фестовете среща търсенето на (с)мисъл отвъд днес и сега, с поглед към утрешния ден и отвъд. Нещо като StrEAT Fest 2.0. Запазваме обаче едно: събитието е безкешово. Може да платите на място с карта (дебитна / кредитна), Revolut или други сходни платежни средства.
Най-кратко казано, GourmEAT the future е уикенд, посветен на въпроса "Как искаме да изглежда гурме културата ни?"
Искахме да вдигнем нивото. Не просто да ядем вкуснотии цял уикенд, а поставяйки храната метафорично в центъра на личната си вселена, да провокираме въпроси какво я обкръжава и какво й принадлежи. От устойчивите практики до качеството на чиниите, в които я поднасяме.
Затова освен фестивална част ще има и сцена, от която чрез демонстрации, работилници и лекции всеки желаещ ще може да се докосне до устойчиви и полезни практики, които си пожелаваме да (продължат да) бъдат част от бъдещето.
Лекциите, работилнците и дегустациите |
Мястото: Posta PopUp space by Despred |