Този материал е част от пролетния брой на списание "Баккус", който ще може да поръчате онлайн от 13 април с доставка до избран от вас адрес или да го откриете в търговската мрежа заедно с Капитал, както и самостоятелно в Elephant Bookstore, La Cave du Moulin, SeeWines, So Ferments |
Италианците са всеизвестни с вкусната си кухня, която често се свързва с домашната, но от близо половин век уличната храна на Ботуша превзе света. Пануоцо ди Граняно е едно от последните нововъведения сред храните за хапване на крак и e малко познато в световен мащаб. Началото на историята на този тип сандвичи започва през 1983 г., а за негов създател се смята Джузепе Масколо. Точна рецепта няма, затова пануоцо може да бъде с всякакъв вид плънка. Акцентът тук е хлебчето, което се приготвя от тесто за пица, изпечено на момента. Популярността му придобива огромни размери и така бързо се превръща в още една гастрономическа икона за региона на Кампания и Неапол. От началото на март
във втория Quartal Food Park отвориха врати двата бранда
за улична храна на ресторанти La Pastaria. Във вече познатата на гурманите Pasta Fresca della Pastaria отново може да създадете ястие по собствен вкус, приготвено на момента с автентични продукти. Нововъведението в портфолиото е Il Panuozzo della Pastaria, което довежда за пръв път в България емблематичните сандвичи на Южна Италия. Концепцията представя 10 различни рецепти с колбаси и сирена и 5 разновидности с топли продукти. Отново приготвени на момента с оригинално тесто с квас, пануоцо дава заложби за новата любима улична храна.
Quartal District, бул. "Г. М. Димитров" 81
Quartal Station, бул. "Генерал Тотлебен" 36