Този материал е част от зимния брой на списание "Баккус", който може да поръчате ТУК с доставка до избран от вас адрес или да го откриете в търговската мрежа заедно с Капитал, а след време и в Elephant Bookstore, Wonderland Desserts & Cocktails, Chilli Hills Farm, Grape Central, La Cave du Moulin, SeeWines, Zoya, Фантастико, бензиностанции ЕКО и ЛУКОЙЛ и др. |
нашето дигитално семейство, нашите очи, уши и небце.
Посланиците ни са "бакхустници", които образоват, мотивират и насърчават развитието на гастрономическата и енологична култура в нашата страна. Те видимо споделят философията ни, че ние сме това, което ядем, пием и четем. В профилите им ще откривате адекватно и откровено съдържание по повод интересни места, отличаващи се в гастрономическо отношение. Постовете от тях ще виждате обикновено като "стори" или пост в социалните мрежи и брандирани със специална лента "#БакхусПосланик".
Споменатите места, услуги или продукти не са рекламодатели. Съдържанието е създадено, за да изразява честното мнение на авторите му.
Мария Жекова | @mariajekova |
Как възприемаш идеята за посланичеството на добрия вкус?
Вярвам, че всяко можене и познание трябва да бъде споделяно, за да има от него смисъл.
Защото вярвам в "Бакхус" като стойност и вярвам, че имам какво да допринеса за каузата на добрия вкус.
Ако трябва да избереш само едно, кое да бъде: храна или вино?
Със сигурност храна.
Кой или какво те накара за пръв път да се влюбиш в храната?
Моментът, в който си дадох сметка, че тя е голяма част от моето здраве и че е моя отговорност да се грижа то да получава най-добрата грижа.
Коя практика в родните ресторанти би искала да спреш да срещаш?
Липсата на смисъл и мисъл. Без извинение. В днешно време е лесно да направиш вкусна храна. Наистина. Но помислена и смислена - далеч не.
Mясто по света, където ходиш дори и само заради гастрономията?
На юг.
Какво те кара да се върнеш отново в заведение?
Обещанието за нещо различно следващия път. Динамиката. Аз съм човек, задвижван от любопитството.