За първи път в 23-годишната история на нашето издателство "Бакхус" излиза заедно с целия тираж на седмичника "Капитал".
На 1 юли ще откриете лятното ни издание, опаковано с традиционния петъчен капиталски брой. Тази е първата стъпка към това да достигнем най-много хора с отношение към гурме културата в България и да направим пътя им към "Бакхус" възможно най-лесен. Броят е за са всички, които вярват, че ние сме това, което ядем, пием и четем.
Летният ни брой носи името "На три морета",
а зад идеята не стоят никакви грандоманско-патриотични нотки, а гастрономически препратки към Северно, Китайко и Карибско море.
Страниците ще ви запознаят с истории от далечни (и не толкова) земи, напоени с ром, бира и скоч.
Имаме пътепис за ужасяващите храни по пазарите в Азия, от който ни полазиха тръпки, докато го редактирахме.
За истинските познавачи на гурме ресторантите има не едно, а две пространни интервюта с именити шеф-готвачи: Фатих Тутак от легендарния TURK в Истанбул и Филип Захариев от ONA в с. Стакевци.
Посетихме избата Downtown Urban Winery в центъра на Сливен.
Отразихме световни гастрономически събития като Madrid Fusion.
Корицата на броя е рисувана от видната дама-бакхустница Octophina, за която ще научите повече, когато разгърнете списанието съвсем скоро.
Освен с тиража на вестник "Капитал", новия брой ще може да поръчате онлайн, а след 10 юли ще го откриете в: Elephant Bookstore Wonderland Brunch & Cake La Cave du Moulin Seewines Grape Central Chilli Hills Farm Wine and Co. Imperial Gastrohub |