На последното Открито първенство на Австралия испанският тенисист Рафаел Надал спечели "най-неочакваната" си победа, по собствените му думи. Преди да замине за страната на кенгуруто, където се превърна в единствения тенисист с 21 титли от "Големия шлем", той се занимаваше активно и с още едно начинание, само че извън спорта: испанецът откри Restaurante Roland Garros в своята тенис академия в родния си град на остров Майорка, Манакор.
Гастрономическото пространство с капацитет от 60 души пренася гостите в парижкия турнир от "Големия шлем". Менюто се изготвя от екипа от готвачи и специалисти по хранене на тенис академията.
Цените на ястията са около 20 евро
и се предлага закуска, обяд и вечеря, както и неделен брънч.
Атмосферата, декорацията и мебелите са вдъхновени от ресторантите на самия парижки турнир, като идеята е посетителите да се почувстват така, сякаш действително са се озовали насред едно от най-големите тенис събития. Логично сред представените визуално големи звезди на турнира водеща е фигурата именно на Рафа Надал, печелил "Ролан Гарос" 13 пъти, но също и на седемкратната шампионка Крис Евърт, както и Щефи Граф и Бьорн Борг, печелили турнира по шест пъти.
Това не е първото подобно начинание на испанеца:
от 2016 г. в академията на Надал работи и Sport Cafe. Restaurante Roland Garros обаче вдига нивото и превръща Манакор в кулинарна спирка на така или иначе познатия сред пътуващите остров Майорка.
Успехът на Рафа на кулинарната сцена започва още от 2014 г. с Grupo Tatel, където сред неговите съдружници са също баскетболната звезда Пау Гасол и футболистът Кристиано Роналдо. Ресторантите Tatel фокусират върху "традиционни испански рецепти, съчетани с нотки на изтънченост и иновация". След Мадрид, остров Ибиса и Бевърли Хилс предстои откриване на ресторант и в Бахрейн.