Испанците толкова обичат своите тапаси, че са задвижили процедура по признаването им за световно културно наследство. През март същото направи и Италия с пицата си, и по-точно, с "изкуството на приготвяне на неаполитанска пица".
Президентът на Кралската академия по гастрономия в Испания Рафаел Ансон, обяви, че тапасите са "образец за храна", съобщава abc.es затова и заслужават специалния статут от ЮНЕСКО на "нематериално културно наследство".
Според него, малките хапчици, които идват с чашата вино или ледена бира са различен начин на хранене.
В този списък попадат традиционни умения, практики и занаяти. За Испания това са фламенкото и "кастелс" – човешките кули, популярни в в Каталуния. Тук присъства също така и средиземноморската храна, но испанците настояват тапасите да получат отделно признание.
Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights