Случайно, но с радостта на откриватели, попадаме на чисто нова сладоледена къща на ул. "Цар Иван Шишман" 12а, на мястото на магазина за прясно изцедени сокове. Официално открита преди три дни, без шумни анонси, Gelateria Naturale предлага сладолед, не само по италианска рецепта, но и направен на място от италианска машина. Във витрината има основно три вида сладолед: кремообразен на млечна основа, веган и плодов, в който няма мляко. Кремообразният е шоколадов, ванилов, тирамису, а плодовите са ягодов, малинов, пъпешов и от киви.
Концепцията на мястото, както и името предполага, е да предлага истинско джелато с натурални съставки: мляко, яйца, захар, сезонни плодове, без готови смеси за сладолед на прах. Въпреки че в менюто присъства и така нареченият zero-zero сладолед, в който има мляко, но без лактоза и само фруктова захар.
Идеята за семейния бизнес дава дъщерята - Савина Николова, която, докато учи в университет в Италия, постепенно се пристрастява към сладоледа – започва да посещава семинари и кръжоци, приятелят й е от Сицилия, от фамилия на потомствени майстори на джелатото - Трикони. "Aз самата се храня здравословно и за мен е важно сладоледът да не съдържа никакви вредни съставки: не използваме хидрогенирани мазнини, известни още като транс мазнини, няма палмово масло, няма консерванти и оцветители", казва Савина. Според нея те предлагат единственият подобен сладолед в България - "всички останали се правят от сухи и готови смеси, а проблемът в сухите смеси е, че съдържат вредни съставки".
Освен джелато предлагат и лимонова гранита, което представлява сок от лимон и лед, смесени по специална технология. Следващите седмици ще има граната с кафе и различни плодове. Заради липсата на консерванти, сладоледът е с трайност до три дни, но тук така или иначе приготвят нов всеки ден. Кифлички и сладки, кроасани само с истинско масло от същата мандра, както и различни видове кафета са другите възможности, когато ви боли гърлото.
Работното време през седмицата е от 8 до 8, а в събота и неделя от 9 до 9.
03, 06, 15 Юли 2015, 03:06
А бе София си е София . Всичко си има . Браво !
Русофилите живеят в ЕС и посмъртно не биха живяли или пратили децата си в Русия. Обаче прoдават България на Русия. Неграмотност и Шизофрения?
+1
15, 37, 09 Юли 2015, 15:37
Желая Ви успех и скоро ще се видим ;-)
+1
12, 50, 30 Юни 2015, 12:50
Вчера се отбих да опитам и спокойно мога да заявя, че за момента това е най-добрия сладолед предлаган в София. Опитахме 2 вкуса: Йогурт и Канела. И двата бяха с изключително качество, като канелата се оказа лека и много приятна. Също така ни дадоха да пробваме Сметана с лавандула и тя беше много приятна с почти неосезаемо усещане на лавандулата. От мен 10/10 и определено там ще си хапвам лятото сладоледа. Продължавайте в същия дух.
+5
13, 12, 28 Юни 2015, 13:12
Изглежда ... вкусно. Ще се провери задължително.
"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере в къщи с гъска."
+5
21, 32, 26 Юни 2015, 21:32
Искам такава и в Пловдив, веднага!
+6
Най-четени статии // за Октомври
Реклама »
Към мобилната версия на сайта
©2001-2024 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване . Политика за бисквитките . Декларация за поверителност .
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно.
Сайтът е разработка на Economedia. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
Новини: Дневник • Европа
IT: Digitalk
Развлечение: Бакхус • LIGHT
На английски: Kapital Insights