На 9 юни в парка на Военна академия "Г. С. Раковски" се състоя десетото официално връчване на наградите Ресторант на годината Бакхус — Acqua Panna и San Pellegrino. Стотици гости имаха възможност да направят гурме-разходка из алеите на парка, където пет отлични ресторанта и още толкова качествени винарни показваха най-доброто от себе си.
Гастрономично-винената обиколка приключи пред Беседката-сцена, където прозвучаха имената на тазгодишните победители.
-
снимка:
Голямата награда Ресторант на годината, за която тази година се бориха четири ресторанта, отиде при Chef's на Виктор Ангелов. Призът му бе връчен от Албена Шкодрова, главен редактор на "Бакхус", както и от представителя на Аква Пана и Сан Пелегрино Филипо Мазая.
-
снимка:
За Отлична селекция на напитките беше отличена софийската Енотека UNO, наградата прие нейният собственик, Емил Митов, заедно със сомелиера на ресторанта.
-
снимка:
Специална грамота за иновативна винена листа получи варненският Акант руж. Отличието прие неговият управител и сомелиер Любомир Стоянов.
-
снимка:
Шеф-готвачът Велин Великов от варненския ресторант "Мусала" стана победител в категорията за Авторска кухня. Отличието му връчи Георги Секулидис, готвачът на варненския "Капитол".
-
снимка:
Наградата за Дебют отиде при Yonko's Family Restaurant на младия готвач Йонко Дяков от Варна. От името на Йонко, който не можа да присъства на церемонията, отличието прие Борис Цанков от варненския ресторант DiWine. Наградата връчи Елица Ангелова, изпълнителен директор на Икономедия.
-
снимка:
За най-добро Вкусно място беше обявено френското бистро от София L'Etranger. Наградата от ръцете на Георги Ташев от пловдивския "Хеброс" получи собственикът му Оливие Рош
-
снимка:
Leo's Pizza за втора поредна година стана Ресторант на читателите, за което на сцената се качи да благодари собственикът му, Лео.