Завърши първият етап на конкурса "Ресторант на годината" "Бакхус" - Acqua Panna & S.Pellegrino 2011.
През изминалата година специален екип на списание "Бакхус" направи близо 150 анонимни посещения на ресторанти в страната, и състави списък с 50-те най-добри според него български ресторанти за 2011 година.
Според редакцията на списанието, последните месеци очертават две основни тенденции. Първата е, че кризата е посвила ресторантската сцена и това личи особено в по-елитната й част. От друга страна трудните условия са тласнали мнозина заведения към нестандартност, и при част от тях тя е допълнила, а не заменила качеството. А втората тенденция е, че Варна като че продължава да води София по количество класни ресторанти.
Конкурсът навлиза във втория си етап, когато екипът на списание "Бакхус" ще направи допълнителни огледи сред класираните 50 ресторанта и ще излъчи своите номинации в съответните категории.
Списъкът съдържа ресторанти от различни категории - както такива с претенции за класност, така и по-непретенциозни места. Обединяващ при тях е стремежът към високи стандарти във всичко, най-вече при поднасяната храна.
Варна
Акант Руж
Бодега
Капитол
Мусала палас
Di Vino
DiWine
Modus
Silver Gourmet
Red Canape
Yonko's Family Restaurant
Карлово
Едно време
Пловдив
Хeброс
Фадо
Филипополис
София
Бодега
Вишните
Капитан Кук
Клуб на архитекта
Метрополитън
Панорама
Пикант
Под липите
Скарабар
Таван
Asado
Brasserie
Chef's
Comercial
Cru
Dani's
Ego
Elea
Enoteca UNO
Gloria Mar
Gurkha
Hamachi
JK
La Capannina
L'Etranger
Le Saint Amour
Leo's Pizza
Maison Godet
Opera
Pastorant
Sage Bistro
Sasa
Shades of Red
Te Quiero
Toro
Villa Diana
19, 20, 07 Октомври 2013, 19:20
Кухнята във Фадо и Филипополис е меко казано зле! Много ми е интересно как ги сложихте като най-добрите в Пловдив? Къде са Хемингуей, Мемори и Миконос?