Bacon Bar & Dinner е интересен и смел проект на Филип Радев, в който той представя на кулинарната сцена едно разнообразно фюжън меню с нотки на американска, азиатска и европейска кухня. След години прекарани в САЩ, където завършва кулинарна академия и натрупва опит в няколко ресторанта из страната, той се завръща в България и отваря собствен ресторант. Менюто е експериментално, променя се постоянно и ежеседмично се предлагат нови рецепти, вдъхновени от сезонните продукти, с които работи ресторантът. Фокусът остава беконът, който е вплетен в много от ястията, включително и в десертите, като например браунито с карамелизиран бекон.
-
снимка:
Bacon Bar & Dinner е много подходящо и за обяд, като обедното меню се обновява всеки ден и включва приятно изненадващо разнообразие от предложения, като например мексиканска пилешка супа, телешко терияки, кесадия или бавно печени свински ребра.
Заведението е подходящо за специални събития и често организира тематични вечери, представяйки вкусове и традиции от различни световни кухни.
Ресторантът разполага с градина, детски кът и има предостатъчно парко места отпред или в закрития паркинг в сградата. Bacon Bar & Dinner е отворен всеки ден от 11:00 до 23:00 ч. Адрес: ул. Червена Роза 50, кв. Гоце Делчев, 1404 София.