Jack Daniel’s е отделен клас уиски, a именно тенеси уиски. В случай, че някога сте
се чудили какво точно го отличава от другите уискита - това е процеса по омекотяване с кленови въглени. Това е специаления етап, който превръща Jack Daniel’s в тенеси уиски. Рецептата и направата на нашето уиски остава непроменена вече над 150 години. Всяка капка от туко що дестилираното уиски преминава бавно през 3 метра
захарни кленови въглени. Това допълнително изглажда вкуса на Jack Daniel’s, преди да бъде поставен в дъбови бъчви за да отлежава. Kленови въглени са особено важни за процеса на производство и именно за това ние ги правим сами точно тук, в дестилерията, като внимателно изгаряме захарните кленови дървета.
Всяка капка от Jack Daniel’s тенеси уиски по света съдържа изворна вода от пещерата Кейв Спринг. От векове тази чиста изворна вода с намаленоnсъдържание на желязо и постоянна температура от 13 градуса по целзий, извира
под варовиковата скала близо до Мелбъри Крийк.
Ние сме единствената дестилерия, в която правим сами своите бъчви. Само най-добрият американски бял дъб се използва за направата им. След като се изработят на ръка, бъчвите внимателно се “препичат” за да се карамелизира естествената захар в дървото. Процесът на изпичане позволява нашето уиски, да поеме сладостта на дървото, както и да придобие богатия си кехлибарен цвят и мек завършек. Всяка бъчва се използва само веднъж. Така че за тези, които отдавна са приели, че Jack Daniel‘s е по-различен, сега знаете защо.
Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights