С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

  • Македонска изба взе най-голямата награда на Балканския винен конкурс 2013

    Ани Коджаиванова
    20 Май 2013, 16:02

    Share Tweet Pin it Share
  • Хенеси: Границите са, за да се пресичат

    Бакхус
    снимки: Хенеси 19 Май 2013, 08:12

    Share Tweet Pin it Share
  • Антонио Иванов, 19, взе Националната кулинарна купа

    Одет Гълъбова
    16 Май 2013, 12:04

    За пръв път международно жури извърши оценяването, като подложи състезателите и на теста с "Черната кутия". Кулинарен отбор на България 2013 стана екипът на "Гранд Хотел София", Александър Иванчев от Русе получи сладкарската титла, а Пламен Баев от Шумен – тази за приготвяне на пица.

    Share Tweet Pin it Share
  • Готварска книга 2.0

    Петър Стоянов
    снимки: Бакхус 20 Декември 2012, 15:58

    Няколко от най-добрите български блогове с рецепти

    Share Tweet Pin it Share
  • Пътеводители в света на българското вино

    Весела Николаева
    снимки: Бакхус 20 Октомври 2012, 15:51

    Изгубени във възможностите за избор. Не е пресилено да кажем, че любителите на вино в България понякога се чувстват точно така – пазарът вече предлага голямо разнообразие от бутилки, а последните години превърнаха винения туризъм от чужда екзотика в бизнес за много изби. Ако преди години цената май се очертаваше като основната граница между посредственото, поносимото и хубавото вино на българските производители, сега тя е просто един от ориентирите какво да очакваме от бутилката. При толкова голям избор от места за пътувания и от различни вина логична е и появата на ориентири – две книги са си поставили тази цел, едната от които е стегнат каталог на изби и напитки, а другата е пътеводител на винения турист.

    Share Tweet Pin it Share
  • Започва Седмица на ресторантите на БАКХУС - Авторска КУХНЯ

    Бакхус
    снимки: сп. Бакхус 12 Септември 2012, 15:42

    Събитието ще се проведе от 8 до 14 октомври 2012 в градовете София, Варна, Велико Търново, Бургас, където ценителите на автентичните вкусове имат възможност да опитат авторски менюта, съчетани с изкусителни напитки на специална промоционална цена.

    Share Tweet Pin it Share
  • Седмица на ресторантите на БАКХУС - МОРСКА КУХНЯ

    Бакхус
    снимки: сп. Бакхус 17 Май 2012, 18:07

    Събитието ще се проведе от 18 до 24 юни 2012 в градовете София, Варна, Поморие, където ценителите на автентичните вкусове имат възможност да опитат авторски менюта съчетани с изкусителни напитки на специална промоционална цена.

    Share Tweet Pin it Share
  • Седмица на ресторантите на БАКХУС - АВТЕНТИЧНИЯТ ВКУС

    сп. Бакхус
    21 Февруари 2012, 10:05

    Събитието ще се проведе от 19 до 25 март 2012 в градовете София и Велико Търново, където ценителите на автентичните вкусове имат възможност да опитат авторски менюта съчетани с изкусителни напитки на специална промоционална цена.

    Share Tweet Pin it Share
  • Бъдници - колекция зима 2011

    Бакхус
    снимки: сс 27 Декември 2011, 13:18

    Френските сладкари доказаха, че коледните традиции и полетът на фантазията са две напълно съчетаеми по между си понятия

    Share Tweet Pin it Share
  • Бакхус Ви желае весели празници!

    Бакхус
    снимки: СС 25 Декември 2011, 20:11

    Share Tweet Pin it Share
  • "Капитан Кук" стана "най-добър евро-средиземноморски рибен ресторант за 2011 г."

    Бакхус
    снимки: СС 20 Декември 2011, 15:44

    Отличието присъди Балканският алианс на хотелските асоциации (BAHA)

    Share Tweet Pin it Share
  • Скиорът Марк Жирардели и "Домейн Бойар" с общо вино

    Бакхус
    снимки: СС 19 Декември 2011, 16:25

    Новото Marc Girardelli 2010 е купаж между сира и рубин и е дело на двама от най-изтъкнатите ни енолози - Капка Георгиева и Димитър Панов

    Share Tweet Pin it Share
  • Стари рецепти, подавани на масата на готвача, с размерите на хапки

    Бакхус
    снимки: CC 13 Декември 2011, 16:32

    Американската Фондация на Джеймс Биърд обяви прогнозите си за гастрономичния облик на следващата година

    Share Tweet Pin it Share
  • Аниш Капур създаде етикет за Шато Мутон Ротшилд

    Бакхус
    снимки: CC 13 Декември 2011, 15:27

    Провокативният британски скулптор се присъедини към цяла плеяда от изявени творци, украсявали вината на Шато Мутон Ротшилд още от 1924 г. насам.

    Share Tweet Pin it Share
  • България за първи път ще участва в Bocuse d'Or Europe

    Бакхус
    снимки: СС 13 Декември 2011, 14:05

    Квалификациите за полуфинала на "кулинарния еквивалент на Олимпийските игри" ще се проведат в София на 20 и 21 януари 2012 г.

    Share Tweet Pin it Share
  • Китай разширява винените си интереси

    Бакхус
    снимки: CC 08 Декември 2011, 13:41

    След вината на Европа и САЩ идва ред и на лозята им

    Share Tweet Pin it Share
  • Коледен пай... за £3000

    Бакхус
    снимки: Astarism 07 Декември 2011, 16:57

    Най-скъпият пай в света е с британски произход и с платина, 100-годишен коняк и амбра от кашалот в състава си

    Share Tweet Pin it Share
  • Бордо вече се бори и с фалшификати от Китай

    Бакхус
    снимки: СС 07 Декември 2011, 14:38

    Усиленият интерес на китайския пазар към класическите вина на Франция премина към следващата фаза след успешните търгове

    Share Tweet Pin it Share
  • ЕС подкрепи реклама на българско вино в Русия и Китай

    Бакхус
    снимки: СС 07 Декември 2011, 14:25

    Регионалната лозаро-винарска камара "Тракия" и румънската винена камара APVPVD спечелиха еврофинансиране за представяне на продукцията си в трети страни

    Share Tweet Pin it Share
  • Кулинарна академия HRC отличена за "значителен принос в кулинарното изкуство на България"

    Бакхус
    снимки: Хоремаг 07 Декември 2011, 10:22

    Отличието е част от тазгодишните награди на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация

    Share Tweet Pin it Share

Реклама »