Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights
Безотговорно ли е да пуснеш дете с наднормено тегло да проси лакомства по Хелоуин наред с останалите хлапета?
Твърдението, че световните пазари са отворени само за ниския клас български вина, вече не отговаря на истината
Хранителният дизайнер е артист, който работи с храна, без да има идея от готвене
Световното производство на вино през 2013 е достигнало шестгодишен рекорд. В България също се очаква повече и по-качествено вино.
Промени в закона изискват био храните да се предлагат на отделни рафтове в магазините.
Вторият софийски випуск на Кулинарна академия HRC поема към големия живот и високата кухня
Група ентусиасти канят столичани на фермерски пазар и Фестивал на истинската храна в центъра на София
Изобилието в предлагането често завършва в контейнерите за отпадъци - веригата съобщи, че за първите шест месеца на 2013 г е бракувала и изхвърлила около 30 хиляди тона храна, предимно тестени изделия, плодове и зеленчуци
Старозагорската пивоварна откри първата зелена промишлена сграда в страната ни. Тя е и първата сред всички пивоварни на Хайнекен в света, която притежава зелен склад - сертифициран по световно признат метод за оценяване на екологичните показатели
Фотографски проект проследи как, с какво и за колко пари се хранят хората в различни точки на планетата. Снимките са изложени в Нобеловия център за мир в Осло
Фермерът-литератор, който превърна много американци в поклонници на локално изработените храни, напуска пазара
Човек лъска обувките на макабърния пластмасов клоун на веригата за бързо хранене в нов проект на авангардиста
Консумацията на паста в Италия е спаднала от 40 кг. на 31 кг. на година за семейство в последните десет години. Обезценява ли я това?
Мехово сирене от Босна, непознати алпийски сирена, зрели в слама и билки, ирландски сирена от непастьоризирани млека разнообразиха тази година италианските
Шефът на вашингтонския Старбъкс прикани "правителството да се вслуша в гласа на народа". Той тиражира политическите си послания ежедневно - върху листчета, които придружават кафето вместо късметчета.
Френският шоколатиер Силвен Мускар създаде пралини с щурци и червеи. Истински, позлатени.