С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

  • #dinnercam или какво не е наред със снимането на храна

    Бакхус
    15 Май 2014, 12:01

    Южноафриканска компания създаде преносимо студио, превръщащо аматьорските снимки на храна в професионални фотоси

    Share Tweet Pin it Share
  • Пръскане на лозя разболя половин клас деца в Бордо

    Бакхус
    15 Май 2014, 11:11

    Пореден случай на разболяване на хора след употреба на химикали в лозята разбуни духовете във Франция

    Share Tweet Pin it Share
  • САЩ стана най-големият винен пазар, изпреварвайки Франция

    Бакхус
    14 Май 2014, 13:15

    Франция си запазва първенството по консумация на глава от населението - френските любители на виното изпиват почти шест пъти повече от американските

    Share Tweet Pin it Share
  • Новият брой на списание "Бакхус" вече е на пазара

    Бакхус
    13 Май 2014, 15:47

    С настъпващите топли дни всички вече се замисляме за нещо свежо в менюто, а какво по-свежо от любимия ни таратор. Именно на него е посветена темата на новия брой на "Бакхус", който вече е на пазара. Ще го познаете веднага по чудесната корица на илюстраторката Сияна Захариева.

    Share Tweet Pin it Share
  • Започват Дните на норвежката морска храна

    Бакхус
    13 Май 2014, 11:06

    Посолство на Кралство Норвегия и Метро Академия Ви канят на Дни на норвежката морска храна със специалното участие на шеф Даниел Руше Мадсън

    Share Tweet Pin it Share
  • Колко красиви да са сервитьорите?

    Бакхус
    13 Май 2014, 11:04

    Част от веригите ресторанти при набиране на персонал прилагат същите критерии като модната индустрия, често обвинявана в дискриминационни политики.

    Share Tweet Pin it Share
  • Джейми Оливър срещу "застрашителния свят на виното"

    Бакхус
    12 Май 2014, 14:00

    Джейми Оливър ще убеждава публиката, че хубаво вино може и си струва да се пие, при това без да се похарчи състояние.

    Share Tweet Pin it Share
  • Дом Периньон ще надживее айфон

    Бакхус
    12 Май 2014, 13:31

    Шефът на концерна LVMH е убеден, че бъдещето на луксозните стоки е сигурно и блестящо.

    Share Tweet Pin it Share
  • Ресторант без отпадъци

    Бакхус
    12 Май 2014, 12:31

    Собственикът на закусвалня в Чикаго не е изхвърлял боклука повече от две години - просто няма какво да се изхвърли.

    Share Tweet Pin it Share
  • Върмонт въвежда задължително обозначаване на ГМО на етикета

    Бакхус
    12 Май 2014, 11:19

    Върмонт е първият щат, който въвежда изискване на етикета да бъде отбелязано наличието на генномодифицирани организми. Очаква се биотехнологичната индустрия да атакува решението в съда.

    Share Tweet Pin it Share
  • Hennessy представи съвместния си проект с бразилското дуо Os Gemeos

    A Team
    09 Май 2014, 12:46

    Share Tweet Pin it Share
  • Готварска книга на модерното изкуство

    Бакхус
    09 Май 2014, 12:14

    Кой не би искал да опита борша на Алън Гинзбърг, червения снапър на Фрида Кало или печените домати на Сезан? Мери Ан Коус - автор, критик, преводач и познавач на култивираните удоволствия - е събрала забележителен меланж от спомени, творби, стихове и рецепти, оставени от някои от най-важните творци на ХХ в.

    Share Tweet Pin it Share
  • Вкусна плетка

    Бакхус
    08 Май 2014, 17:17

    Плетените модели на храна на Джесика Данс отдават почит на английската традиционна храна

    Share Tweet Pin it Share
  • Мавруд: Български, от Италия

    Михаил Ванчев
    07 Май 2014, 10:25

    Share Tweet Pin it Share
  • И победителят е...

    Бакхус
    07 Май 2014, 08:27

    Красноречиво женско присъствие сред наградените от фондация "Джеймс Биърд"

    Share Tweet Pin it Share
  • Защо преяждаме?

    Бакхус
    07 Май 2014, 07:25

    Проблемът идва с дисбалансираните пропорции и дефицита на определени нутриенти, дали защото те липсват наоколо или защото контролът на апетита е бил подлъган или потиснат. Съвременният човек е на диета, които прадедите му трудно биха припознали като храна.

    Share Tweet Pin it Share
  • Петото издание на Зелени дни стартира на 10 май

    Бакхус
    04 Май 2014, 18:43

    Share Tweet Pin it Share
  • И претендентите за Ресторант на годината 2013 са...

    Бакхус
    30 Април 2014, 14:13

    Няколко седмици преди официалната церемония на конкурса "Ресторант на годината" на списание "Бакхус" е време да споделим и кои са и двадесетте ресторантa, които ще се борят за отличие в общо шест категории.

    Share Tweet Pin it Share
  • Водката Ketel One пристигна на българския пазар

    Бакхус
    снимки: Авенди 30 Април 2014, 13:19

    Share Tweet Pin it Share
  • "Гръцки кулинарен Великден" - вкусовете на Балканите

    Весела Николаева
    снимки: Лора Рахнева, www.loraphotography.com 29 Април 2014, 15:38

    На балканските вкусове и най-вече на тези от средиземноморската ни съседка Гърция бе посветена априлската вечеря от поредицата "12 вечери на любителите-готвачи" на сп. "Бакхус". Четиристепенното меню съдържаше както универсални за двете страни на границата вкусотии като печено агнешко с пресни картофи и сармите в лозов лист, така и някои по-типично гръцки вкусове. То бе приготвено от Бисер Боев - любител в кухнята и професионалист в търговията с месо.

    Share Tweet Pin it Share

Реклама »