Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights
Южноафриканска компания създаде преносимо студио, превръщащо аматьорските снимки на храна в професионални фотоси
Пореден случай на разболяване на хора след употреба на химикали в лозята разбуни духовете във Франция
Франция си запазва първенството по консумация на глава от населението - френските любители на виното изпиват почти шест пъти повече от американските
С настъпващите топли дни всички вече се замисляме за нещо свежо в менюто, а какво по-свежо от любимия ни таратор. Именно на него е посветена темата на новия брой на "Бакхус", който вече е на пазара. Ще го познаете веднага по чудесната корица на илюстраторката Сияна Захариева.
Посолство на Кралство Норвегия и Метро Академия Ви канят на Дни на норвежката морска храна със специалното участие на шеф Даниел Руше Мадсън
Част от веригите ресторанти при набиране на персонал прилагат същите критерии като модната индустрия, често обвинявана в дискриминационни политики.
Джейми Оливър ще убеждава публиката, че хубаво вино може и си струва да се пие, при това без да се похарчи състояние.
Шефът на концерна LVMH е убеден, че бъдещето на луксозните стоки е сигурно и блестящо.
Собственикът на закусвалня в Чикаго не е изхвърлял боклука повече от две години - просто няма какво да се изхвърли.
Върмонт е първият щат, който въвежда изискване на етикета да бъде отбелязано наличието на генномодифицирани организми. Очаква се биотехнологичната индустрия да атакува решението в съда.
Кой не би искал да опита борша на Алън Гинзбърг, червения снапър на Фрида Кало или печените домати на Сезан? Мери Ан Коус - автор, критик, преводач и познавач на култивираните удоволствия - е събрала забележителен меланж от спомени, творби, стихове и рецепти, оставени от някои от най-важните творци на ХХ в.
Плетените модели на храна на Джесика Данс отдават почит на английската традиционна храна
Красноречиво женско присъствие сред наградените от фондация "Джеймс Биърд"
Проблемът идва с дисбалансираните пропорции и дефицита на определени нутриенти, дали защото те липсват наоколо или защото контролът на апетита е бил подлъган или потиснат. Съвременният човек е на диета, които прадедите му трудно биха припознали като храна.
Няколко седмици преди официалната церемония на конкурса "Ресторант на годината" на списание "Бакхус" е време да споделим и кои са и двадесетте ресторантa, които ще се борят за отличие в общо шест категории.
На балканските вкусове и най-вече на тези от средиземноморската ни съседка Гърция бе посветена априлската вечеря от поредицата "12 вечери на любителите-готвачи" на сп. "Бакхус". Четиристепенното меню съдържаше както универсални за двете страни на границата вкусотии като печено агнешко с пресни картофи и сармите в лозов лист, така и някои по-типично гръцки вкусове. То бе приготвено от Бисер Боев - любител в кухнята и професионалист в търговията с месо.