С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

  • Талантливият мистър Чау

    Краси Генова
    снимки: Архив 10 Март 2015, 11:39

    Известният ресторантьор Майкъл Чау, създател на веригата Mr. Chow, лекува травмите си от миналото с рисуване и пекински специалитети

    Share Tweet Pin it Share
  • Винтастично включване

    Росица Илиева
    06 Март 2015, 19:08

    50 български и чуждестранни изби участват в 23-то издание на международната специализирана изложба в Пловдив "Винария"

    Share Tweet Pin it Share
  • На арменско гости

    Ани Коджаиванова
    снимки: Бакхус 04 Март 2015, 18:28

    Какво похапнахме на поредната тематична вечеря "Арменско гости" от поредицата "12 вечери на любителите готвачи" на списание "Бакхус", този път домакинствана от Ани Шакарян-Маринова.

    Share Tweet Pin it Share
  • Сарми на кръстопът

    Васил Богданов
    снимки: bTV 04 Март 2015, 10:30

    Или първи впечатления от MasterChef България

    Share Tweet Pin it Share
  • Уикенд с деца

    Верислава Йорданова
    25 Февруари 2015, 12:44

    Наръчник на родителя: проверени кина, театри и заведения в София, подходящи за вързаст 1+

    Share Tweet Pin it Share
  • Кажи, баба, grazie!

    Вера Траянова
    снимки: © Netflix 2015 18 Февруари 2015, 03:07

    Прожекциите в програмата "Кулинарно кино" на Берлинале са придружени от вечеря с тристепенно меню, приготвено от реномирани готвачи. Тази година в кухнята на фестивала се развихри италианецът Масимо Ботура, собственик на Osteria Francescana - отличения с три звезди "Мишлен" ресторант в Модена. Вера Траянова беше там, за да гледа, опита и да ни разкаже.

    Share Tweet Pin it Share
  • Северозапазени вина

    Ани Коджаиванова
    17 Февруари 2015, 13:36

    Въпреки, че е най-бедният в Европа, българският Северозапад е с чиста природа и крие реален потенциал за винопроизводство

    Share Tweet Pin it Share
  • Маса за един, моля

    Дима Петева
    снимки: Shutterstock 15 Февруари 2015, 23:13

    След няколко успешни опита в чужбина, Дима Петева реши да изпробва необичайното изкуство да се храниш сам и на родна почва

    Share Tweet Pin it Share
  • Яж, пий и се обичай

    Росица Илиева
    снимки: Shutterstock 10 Февруари 2015, 12:09

    Консумацията на червено вино или гроздов сок може да помогне за изгарянето на мазнините, показва проучване на американски учени

    Share Tweet Pin it Share
  • Здравословни шотове в Студентски град

    Росица Илиева
    снимки: Кристиян Методиев 06 Февруари 2015, 12:48

    Share Tweet Pin it Share
  • Източнославянска кулинария без граници

    Весела Николаева
    снимки: Бакхус 04 Февруари 2015, 14:35

    Кухня от Украйна и Русия, премесена с еврейски кулинарни традиции и подправена с щипка от влиянието на имперските времена и социалистическия строй - това бе темата на поредната вечеря на "Бакхус" от поредицата "12 вечери на любителите готвачи".

    Share Tweet Pin it Share
  • Денят на Майката Земя

    Весела Николаева
    снимки: Alessandro Garofalo 10 Декември 2014, 12:30

    Share Tweet Pin it Share
  • Fair for Life сертификат за "Винекс Славянци"

    Бакхус
    снимки: Георги Кожухаров 09 Декември 2014, 16:20

    Избата стана е първият винопроизводител в България, сертифициран по програма Fair for Life – Social & Fair Trade от швейцарската компания "IMO" (Институт за маркетекология ).

    Share Tweet Pin it Share
  • Шампанско от екрана

    Бакхус
    09 Декември 2014, 15:15

    Киното има немалка роля за циментирането на имиджа на пенливото вино от Шампан като символ на лукса.

    Share Tweet Pin it Share
  • Винените тенденции на годината

    Василена Мирчева
    снимки: shutterstock 09 Декември 2014, 10:05

    Дали защото на Китай му се отвори глътка за вино или по друга причина, светът на виното се променя, очертават се новите тенденции, които пораждат ново отношение и правила.

    Share Tweet Pin it Share
  • Как да се оплакваме възпитано

    Бакхус
    снимки: Alamy 03 Декември 2014, 17:05

    71% от хората разчитат на информация от уста на ухо, 48% четат официални ревюта за ресторанти, а 25% разчитат на социалните мрежи. Негативните реакции водят до отлив на клиенти, но винаги ли е прав клиентът?

    Share Tweet Pin it Share
  • Кухнята на социализма

    Василена Мирчева
    снимки: Автор на корицата: Велина Мавродинова 02 Декември 2014, 12:29

    Зает с амбициозни планове, режимът се отнася пренебрежително към кухнята, тя обаче винаги намира начини да отвоюва територията си. Кулинарната история на комунизма е като оксиморона в заглавието "Соц гурме" - невъзможна смесица от грандомански намерения и пълна несъстоятелност.

    Share Tweet Pin it Share
  • За сладките поуки от нестандартния бизнес

    Бакхус
    снимки: Красимира Дечева 27 Ноември 2014, 10:21

    Шеф шоколатиер Ради Стамболов ще изнесе лекция на тема "Сладките поуки от нестандартния бизнес" на предприемаческия форум "SIStory" (Successful Inspirational Story.

    Share Tweet Pin it Share
  • Няма нищо по-добро от отрицателна рецензия

    Бакхус
    26 Ноември 2014, 17:04

    Всички добри ресторанти са такива по един-единствен начин - твърди британският кулинарен критик Джей Рейнър: те имат маси и столове и предлагат хубава храна, поднасяна от хора които не са психопати. Виж лошите са друга работа...

    Share Tweet Pin it Share
  • Дванадесетте готвачи на "Бакхус": Андрей Стоилов, Кемпински хотел Зографски

    Бакхус
    снимки: Студио Лампа 26 Ноември 2014, 11:02

    "Бакхус" стана едновременно на 15 години и на 150 броя. С нас отбелязват събитието 12 от най-големите имена в българската съвременна кулинария, сред тях и една дама. Представяме ви ги накратко, а техните истории, кулинарния им почерк и истинските им "аз", можете да прочетете в списанието.

    Share Tweet Pin it Share

Реклама »