Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights
Известният ресторантьор Майкъл Чау, създател на веригата Mr. Chow, лекува травмите си от миналото с рисуване и пекински специалитети
50 български и чуждестранни изби участват в 23-то издание на международната специализирана изложба в Пловдив "Винария"
Какво похапнахме на поредната тематична вечеря "Арменско гости" от поредицата "12 вечери на любителите готвачи" на списание "Бакхус", този път домакинствана от Ани Шакарян-Маринова.
Или първи впечатления от MasterChef България
Наръчник на родителя: проверени кина, театри и заведения в София, подходящи за вързаст 1+
Прожекциите в програмата "Кулинарно кино" на Берлинале са придружени от вечеря с тристепенно меню, приготвено от реномирани готвачи. Тази година в кухнята на фестивала се развихри италианецът Масимо Ботура, собственик на Osteria Francescana - отличения с три звезди "Мишлен" ресторант в Модена. Вера Траянова беше там, за да гледа, опита и да ни разкаже.
Въпреки, че е най-бедният в Европа, българският Северозапад е с чиста природа и крие реален потенциал за винопроизводство
След няколко успешни опита в чужбина, Дима Петева реши да изпробва необичайното изкуство да се храниш сам и на родна почва
Консумацията на червено вино или гроздов сок може да помогне за изгарянето на мазнините, показва проучване на американски учени
Кухня от Украйна и Русия, премесена с еврейски кулинарни традиции и подправена с щипка от влиянието на имперските времена и социалистическия строй - това бе темата на поредната вечеря на "Бакхус" от поредицата "12 вечери на любителите готвачи".
Избата стана е първият винопроизводител в България, сертифициран по програма Fair for Life – Social & Fair Trade от швейцарската компания "IMO" (Институт за маркетекология ).
Киното има немалка роля за циментирането на имиджа на пенливото вино от Шампан като символ на лукса.
Дали защото на Китай му се отвори глътка за вино или по друга причина, светът на виното се променя, очертават се новите тенденции, които пораждат ново отношение и правила.
71% от хората разчитат на информация от уста на ухо, 48% четат официални ревюта за ресторанти, а 25% разчитат на социалните мрежи. Негативните реакции водят до отлив на клиенти, но винаги ли е прав клиентът?
Зает с амбициозни планове, режимът се отнася пренебрежително към кухнята, тя обаче винаги намира начини да отвоюва територията си. Кулинарната история на комунизма е като оксиморона в заглавието "Соц гурме" - невъзможна смесица от грандомански намерения и пълна несъстоятелност.
Шеф шоколатиер Ради Стамболов ще изнесе лекция на тема "Сладките поуки от нестандартния бизнес" на предприемаческия форум "SIStory" (Successful Inspirational Story.
Всички добри ресторанти са такива по един-единствен начин - твърди британският кулинарен критик Джей Рейнър: те имат маси и столове и предлагат хубава храна, поднасяна от хора които не са психопати. Виж лошите са друга работа...
"Бакхус" стана едновременно на 15 години и на 150 броя. С нас отбелязват събитието 12 от най-големите имена в българската съвременна кулинария, сред тях и една дама. Представяме ви ги накратко, а техните истории, кулинарния им почерк и истинските им "аз", можете да прочетете в списанието.