С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

  • Нови звезди на "Мишлен" изгряха над Ню Йорк

    Любомир Бояджиев
    снимки: Бакхус 14 Октомври 2008, 12:56

    Настъпи ли есента, светът на ресторантьорите затаява дъх в очакване на новите издания на кулинарните гидове "Мишлен". Едно от дългоочакваните събития е публикуването на "Мишлен" за Ню Йорк, което е вече факт.

    Share Tweet Pin it Share
  • Най-доброто сирене за 2008 е от Канарските острови

    Бакхус
    снимки: - 13 Октомври 2008, 16:46

    В края на миналия месец в Дъблин беше обявен победителят в World Cheese Awards 2008. Това е Queso curado de pimentón de Arico.

    Share Tweet Pin it Share
  • В Италия виното тече от чешмите

    Бакхус
    снимки: - 10 Октомври 2008, 11:37

    Жителите на малкия италиански град Марино станали свидетели на истинско чудо - от чешмите в домовете им потекло вино.

    Share Tweet Pin it Share
  • Протестни демонстрации на винари се очакват в цяла Франция

    Бакхус
    снимки: - 09 Октомври 2008, 11:33

    Френски винопроизводители призовават за масови протести срещу позицията на правителството за рекламата на вино в интернет.

    Share Tweet Pin it Share
  • САЩ: вечеря - не, кино - да

    Дневник
    снимки: - 08 Октомври 2008, 12:16

    Кризата вече може да се усети и извън фондовата борса. Например в ресторантьорския бизнес. Тежки времена настъпиха за нюйоркските ресторанти според най-новото проучване на рейтинговото издание "Загат", цитирано от Ройтерс.

    Share Tweet Pin it Share
  • Албанец създаде най-голямата мозайка от коркови тапи

    Бакхус
    снимки: - 07 Октомври 2008, 16:23

    Албанският художник Саймир Страти е притежателят на рекордите за най-мащабни мозайки от коркови тапи, пирони и клечки за зъби.

    Share Tweet Pin it Share
  • Феран Адриа ще създава храна за официалното откриване на Големия адронов колайдер

    Бакхус
    снимки: - 07 Октомври 2008, 14:33

    Бюфет с произведения на молекулярната кулинария на шеф готвачите Феран Адриа (El Bulli, Розас, Каталуния) и Еторе Бокиа (Mistral, хотел Villa Serbelloni, Беладжио, Лаго ди Комо) ще увенчае официалното откриване на LHC, което ще се състои на 21 октомври.

    Share Tweet Pin it Share
  • Свински пай от Англия ще бъде защитен като европейски регионален продукт

    Бакхус
    снимки: - 06 Октомври 2008, 13:03

    След 10-годишна битка паят със свинско от един английски град ще заеме мястото си до шампанското и пармската шунка като защитен европейски регионален продукт.

    Share Tweet Pin it Share
  • Ресторантите в Женева посрещат отново пушачи

    Бакхус
    02 Октомври 2008, 15:07

    Едва три месеца след като влезе в сила забраната за тютюнопушене на обществени места, кафенетата и ресторантите в Женева ще бъдат отново одимени.

    Share Tweet Pin it Share
  • Хестън Блументал разбива теорията за вкуса

    Бакхус
    02 Октомври 2008, 13:16

    Световноизвестният шеф-готвач вярва, че все още само драскаме по повърхността на вкуса, но все пак теорията за съществуването само на пет основни вкуса е на път да бъде отхвърлена.

    Share Tweet Pin it Share
  • Виноиндустрията на Южна Африка се подготвя за Мундиал 2010

    Бакхус
    снимки: - 01 Октомври 2008, 13:16

    По-малко от две години преди Световното първенство по футбол южноафриканците насочват усилията си към популяризиране на местните вина.

    Share Tweet Pin it Share
  • Аржентинската изба Trapiche организира ценителска дегустация в София

    Бакхус
    снимки: - 29 Септември 2008, 16:31

    На 13 октомври 2008 Vintage Club на "Бакхус" провежда дегустация на вина на аржентинската изба Трапиче, водена от експорт-мениджъра на избата Клаудия Бенегас.

    Share Tweet Pin it Share
  • Туристите на Бали пият местно вино

    Бакхус
    снимки: - 29 Септември 2008, 13:17

    Далеч от гъмжащите от западняци плажове на индонезийския остров Бали, Томас Хади Уибоуо се грижи за малко лозе, едно от най-близките до екватора, и отглежда грозде за местните винопроизводители Hatten Wines.

    Share Tweet Pin it Share
  • Грижите за здравословен живот възраждат английския чай в пет

    Бакхус
    снимки: - 29 Септември 2008, 12:18

    Точно когато класическата английска чаша чай сякаш беше изпаднала в забрава във Великобритания, благоприятните здравословни ефекти на чая доведоха до възкръсване на тази свещена някога практика.

    Share Tweet Pin it Share
  • Вино се намесва в предизборната кампания в САЩ

    Бакхус
    26 Септември 2008, 15:14

    След финансовата криза и неизвестността около първия телевизионен диспут между претендентите за Белия дом, дойде ред и на вино от Чили да разбуни предизборната кампания в Съединените щати.

    Share Tweet Pin it Share
  • Евросъюзът се бори със затлъстяването от ранна детска възраст

    Бакхус
    25 Септември 2008, 16:50

    В Европа над 22 милиона деца страдат от наднормено тегло, а други 5 милиона от затлъстяване, като до 2010 г. тази тенденция ще се засили. ЕП прие на 24 септември доклад върху здравословните проблеми, свързани с наднорменото тегло и затлъстяването, в който се предлагат редица мерки за справяне с тези "бедствия".

    Share Tweet Pin it Share
  • Най-старият производител на шампанско е вече на българския пазар

    Бакхус
    25 Септември 2008, 16:23

    Най-старата винарска къща във френската област Шампан стъпи и на българския пазар. Champagne Gosset е създадена в град Ай през 1584 г. и вече повече от четири века предлага пенливи вина на най-високо ниво.

    Share Tweet Pin it Share
  • Тежки времена настъпват за ресторантьорите във Франция

    Бакхус
    24 Септември 2008, 15:05

    В родината на институцията ресторант, Франция, броят на фалиралите заведения за хранене, хотели и кафенета от началото на годината е нараснал с 37,5%.

    Share Tweet Pin it Share
  • Български вина бяха отличени на MUNDUSvini

    Бакхус
    снимки: Ралф Циглер 23 Септември 2008, 16:37

    8 златни и 9 сребърни медала получиха българските вина на MUNDUSvini International 2008 в Германия.

    Share Tweet Pin it Share
  • Дивеч и трюфели са героите в есенното меню на Shades of Red

    Бакхус
    23 Септември 2008, 15:36

    В гранд хотел София представиха пред медиите есенното меню на ресторант Shades of Red.

    Share Tweet Pin it Share

Реклама »