Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights
Wine Spectator обяви топ 10 на световните вина измежду над 19 500 дегустирани проби за последната година.
Тази седмица е щастлива за раздвоените моркови и извитите краставици, защото Европейската комисия отмени стандартите за формите на 26 вида плодове и зеленчуци, които могат да се продават в ЕС.
Beefeater 24 е резултатът от двегодишните експерименти на Дезмънд Пейн, най-опитният майстор дестилатор на джин в света.
За втора поредна година супермаркети "Пикадили" са домакини на Дните на Американската кухня, като част от популярната инициатива на веригата за представяне на националните кухни и техните традиции.
Лимитираната серия на Metaxa бе представена в Атина по повод 120-годишнината на компанията през октомври.
През месец септември 2008 г. в село Смочево, община Рила, отвори врати новата винарска изба Medi Valley.
Кулинарен конкурс за ученици от професионалните гимназии по готварсто се проведе в рамките на СИХРЕ.
Сингапурският ресторантьор Игнейшъс Чан грабна първо място в класацията Топ 20 на новия гид Miele за азиатски ресторанти.
Водещата испанска винена компания "Торес" експериментира с използването на бъчви от монголски дъб.
Два бронзови медала в категориите "Кулинарно изкуство" и "Сладкарство" спечелиха 18-те български готвачи, коиот представиха страната ни на Кулинарната олимпиада в Ерфурт, Германия.
В последния ден на месец октомври отвори врати първият супермаркет "Пикадили" в Града на липите.
На 31 октомври Nestlé откри нов научно-изследователски център в Пекин насочен към китайските потребители.
Френски винари спазиха обещанието си и на 30 октомври организираха протестни демонстрации из цяла Франция.
Маркиз Пиеро Антинори изгражда винопреработвателни съоръжения за 16 млн. долара в Южна Пуля.
Уважаваната компания за деликатеси Comtesse du Barry ще дистрибутира своите гурме продукти в България. На 20 октомври в хотел Радисън официално беше представена пълната гама от продукти, с които фирмата навлиза у нас.
На 1 ноември екипът на Bistrotheque в Източен Лондон открива временен ресторант като част от арт експозиция на Кралската академия за изкуства.
На 18 октомври със страховити кукери, с много гости и вино беше открита новата българска винарска изба "Шато Копса" близо до Сопот.
Как някой може да стане известен като най-изобретателния шеф-готвач в света в най-добрия ресторант? Отговорът се крие в новата книга на Феран Адриа "Един ден в El Bulli".
Eдно ексцентрично свидетелство, че виното вдъхновява всекиго по различен начин, са стъклените произведения на френския скулптор Етиен Мано.
След години на неуспешни опити новото наименование за произход Côtes de Bordeaux тръгва от реколта 2008.