Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights
Виното - гордият преди време символ на френската нация, е подложено на преразглеждания и санцкии.
Плодовете с цвят на боровинка и размер на синя слива доказано удължават живота на предразположени към рак мишки. Очаква се да имат същото въздействие и върху хората.
Серните диоксиди, прибавяни при консервирането на виното, са основен причинител на винения махмурлук, но сега южноафриканска изба въвежда алтернативен на сулфитите метод за стабилизиране - UV лъчи.
След като векове наред хората готвят храната си с цел да е по-вкусна, полезна и безопасна, сега със същите съображения спират да я обработват.
Нарастващата популярност към бадемовата смес се превърна в трайна тенденция през последния месец.
40 килограма от деликатеса ще бъде добавен към празничното меню на италиански клошари, след като полицията залови контрабандна пратка хайвер за 400 000 евро при предколедна акция.
В духа на истинските винени барове и във "Винотека" се предлагат хапки и леки кулинарни предложения, като акцента е поставен на традиционните за Италия антипасти и българските мезета.
"Метаморфоза и екстаз" се нарича тематичната изложба, посветена на бога на виното, която може да бъде видяна в берлинския музей за древно изкуство Пергамон.
Веригите супер и хипермаркети в страната се разрастват главоломно.
Анди Хайлър бе кръстен "човекът Мишлен" след като обиколи всички ресторанти в света, удостоени с три звезди от престижния гид.
Joseph Phelps 2004 Cabernet Sauvignon стана на вино на годината на членовете на най-стария клуб на любителите на виното Vintage club
Полът има значение, що се отнася до способността на небцето да различава вкусовете. Според последно изследване в Дания,
Маркетингово проучване от началото на седмицата установи, че за пръв път потреблението на американски вина във Великобритания е по-голямо от това на френски.
На 18 декември 2008 г. екипът на списание "Бакхус", след своето годишно наблюдение и оценка, обяви кои ресторанти са се представили най-добре през 2008 г.
На пресконференция днес от частното вече дружество обявиха новите марки, както и подробности около възраждането на предприятието.
На 16 декември в ресторант "Москва" представиха най-доброто от най-доброто на сибирския завод "Кристалл"
Пристрастяването към захар става несъзнателно и особеностите му са подобни на тези при кокаина.
Количествата са нарастнали с от 10 до 30% за уискито и водката, а при ракията нивото е запазено.
Retail Park Plovdiv отвори врати на бул. "Менделеев" 2Б ("Асеновградско шосе") в града под тепетата.
Кулинарните пътешествия са един от най-динамично развиващите се и добиващи популярност сегменти на туристическия бизнес, смята американската Асоциация на специализираните туристически агенции (STAA).