Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights
Двама съдебни учени от Университета на Западна Австралия намериха начин да докажат произхода на вината по химичен път.
Цените на националното питие падат заради кризата.
От 19 до 22 януари в испанската столица се проведе за седми път престижният кулинарен форум Madrid Fusion 2009. Испанската преса представи някои акценти от събитието.
Специализираната фирма за винен туризъм "Виа Озоника" представи програмата си с винени обиколки и дегустации за любители през 2009 г.
Нов проект за създаване на регистър на историческите лозя в калифорнийската долина ще описва насаждения създадени още през XIX век.
Четири нови ресторанта получиха така бленуваното признание от две звезди "Мишлен" в тазгодишния гид.
Правителството на страната избра новите имена на австралийските подсилени вина, дълги години наричани неправилно "шери" и "токай".
След петгодишен успех на испанския пазар, списанието за висша кулинария Apicius започва да се издава и на английски език.
Евтини азиатски образци от скъпата гъба се появиха на международния пазар.
Намирането на нов пазар е част от бавното, но сигурно завръщане на бившата сръбска провинция на международната енологична карта.
Новият метод за борба с разпространяващото се затлъстяване предизвиква противоречиви реакции.
Кулинарна дегустация-вечеря организира софийското арт бистро "Алтера".
След като ЕС забрани вноса на третирано с хормони американско телешко месо, Щатите отвръщат с наказателни мерки срещу синьото сирене.
Краят на мъжката хегемония в кухнята наближава.
Австрийски вина от реколта 2008 вече могат да носят на етикетите си новия статус.
Комитетът по всъпване в длъжност обяви обедното меню на новоизбрания президент за 20 януари.
Винопроизводителки от Бордо и Напа се срещат за да обменят опит и идеи.
Зехтинът "Baró de Maials" скоро ще може да се намери и на българския пазар.
Най-добрите "кафе-сомелиери" в света ще обучават български професионалисти в усвояване на тайните на съвършеното приготвяне и сервиране на кафе-специалитети
От 12 януари 2009, понеделник, до 18 януари в софийския "Хилтън" се сервира съблазнителен бюфет от португалски ястия, част от Фестивала на португалската кухня, който се провежда за втора поредна година у нас.