Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights
Празникът ще се отбележи и с фолклорния спектакъл "Това е Банско".
Прочутият френски шеф готвач Марк Вейра си е поставил за цел да отвори еко-ресторант в гора край Прага и да "запали" чехите по органична и молекулярна кухня.
Вицепремиерът по европейските фондове Меглена Плугчиева и министърът на земеделието и храните Валери Цветанов съобщиха, че сроковете за представяне на проектите по програмата са до 10 юли за съответната година.
Картофената комисия в Айдахо обяви трите най-предпочитани гарнитури на американската трапеза.
Експерти от чужбина участват в Националните дегустации на вина, ракии и винено бренди, започнали днес в Международен панаир - Пловдив.
Асоциацията на белите трюфели в италианския град смята да предприеме законови мерки, за да защити политиката на ресторанти, които предлагат трюфели.
Доклад на шотландското правителство изведе страната на първо място по консумация на алкохол на глава от населението.
Освен най-скъпо платеният жив художник, внукът на Зигмунд Фройд, Лусиан вече е и сред отбран елит артисти, изпълнявали поръчки за известната изба.
Винената индустрия във Франция се опълчва на правителството, което съветва консумацията на алкохол да бъде преустановена изцяло.
Италианска винопроизводителка вярва, че нежният масаж на гроздето ще осигури много по-добро вино.
На 17 март аукционната къща "Бонамс" ще представи на търг в Лондон вина от времето на Втората световна война.
Екологично настроен винар от долината Рона е отркил нов начин за връзка с любители на виното.
От 23 до 26 февруари софиянци и гости на столицата ще могат да опитат от средиземноморската кухня.
Французите, известни със своята находчивост, въведоха нов термин – "бистрономия".
За винарите от Yarra Valley опустошителните пожари бяха последната капка.
Магазини за вино популяризират добрата винена култура с тематични дегустации със свободен достъп.
Кулинарната серия филми, в своята трета година на фестивала, комбинира изискана гастрономия с грозната истина за глобалната хранителна индустрия.
На 17 февруари 2009 г. стартира първата Бариста академия в България по инициатива на NESTLE Professional.
Четиристепенното меню ще се предлага в софийския клуб-ресторант "Опера" и е подготвено от суши и сашими майстор Петър Михалчев.
Единадесет български фирми, специализирани в производството на биохрани, ще участват тази година в световното изложение "Биофах".