На галавечеря и тържествена церемония, организирана от списание Бакхус, раздадохме наградите "Ресторант на годината Бакхус, Acqua Panna & S.Pellegrino". Големият победител тази година е пловдивският Valere, който си заслужи признанието Ресторант на годината Бакхус 2024. Това е първото отличие в нашия конкурс за екипа зад ресторанта - шеф Мелиса Манче и Тодор Танчев.
Домакин на церемонията, състояла се на 27 март (четвъртък), бе елегантната бална зала на Hyatt Regency Sofia, където 280 гости от България и чужбина бяха посрещнати с коктейл с The Singleton и хапки "Добре дошли", подготвени от Red Devil Catering. Сред присъстващите бяха представители на ХоРеКа сектора, журналисти, гастрономически ентусиасти, личности от бизнес средите и посланици на Бакхус.
Наградите бяха раздадени в седем категории - шест състезателни, оценявани от различни професионални журита, и една - Ресторант на читателите, определена чрез отворено гласуване.
Ресторант на годината Бакхус, Acqua Panna & S. Pellegrino - Valere - |
Номинирани:
Fake French
Nikolas 0°/360°
Valere
Spectrum Restaurant
Космос
Вкусно място - L'etranger - |
Номинирани:
Ramira
L'etranger
Хабиб бейрут
Marché
Паваж
Авторски почерк - Космос - |
Номинирани:
Unica
Talents
JAZU by Hamachi
Fake French
Космос
Вино и напитки - ANDRé - |
Номинирани:
aEstivum
Valere
Niko'las 0/360
Cosmos
ANDRé
Дебют - Kuzina Greek Eatery - |
Номинирани:
ARIA
Kuzina Greek Eatery
Синева
Ресторант на читателите - ADOR - |
Номинирани:
Рамира
ARIA
Паваж
Spectrum
ADOR
Хотелско гурме - Spectrum Restaurant - |
Номинирани:
JIRU Asian Restaurant
Spectrum Restaurant
ADOR
Cookó Kitchen:Drinks
The Revolutionary Dining Room & Bar
Наградите тази година отново имаха форма и дух - поднесохме ги под формата на ръчно изработени керамични чинии, дело на Pottery & Poetry. Всяка статуетка беше уникална, създадена за съответната категория - със собствена форма, глазура, усещане и... съзвездие. Красив и символичен начин да почетем работата на най-добрите в гастрономията.
Насладихме се на великолепно 6-степенно меню, поднесено ни от Шеф Райън Блекбърн , Шеф Алесандро Тормолино и Шеф Борха Мареро Васкес, членове на престижната асоциация JRE, които бяха подкрепени от Шеф Владислав Пенов и Шеф Веселин Калев, както и от неуморните студенти от HRC Academy.
Всичко това протече под музикалната селекция на Биляна Димова - Bel
Благодарим на всички парртньори, без които всичко това нямаше да е възможно!
Acqua Panna & S.Pellegrino
Veuve Clicquot
The Singleton
Mastercard
METRO Bulgaria
JTI
Kotanyi
Red Devil Catering
HRC Culinary Academy
AUDI
Pottery&Poetry
Elly's Supreme Taste
Liquid Entertainment
Зографов и син