С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

"Ресторант на годината" за 2024г. е... Valere

Бакхус, снимки: Габриела Илиева
28 Март 2025, 12:56
Share Tweet Pin it Share

На галавечеря и тържествена церемония, организирана от списание Бакхус, раздадохме наградите "Ресторант на годината Бакхус, Acqua Panna & S.Pellegrino". Големият победител тази година е пловдивският Valere, който си заслужи признанието Ресторант на годината Бакхус 2024. Това е първото отличие в нашия конкурс за екипа зад ресторанта - шеф Мелиса Манче и Тодор Танчев.



Домакин на церемонията, състояла се на 27 март (четвъртък), бе елегантната бална зала на Hyatt Regency Sofia, където 280 гости от България и чужбина бяха посрещнати с коктейл с The Singleton и хапки "Добре дошли", подготвени от Red Devil Catering. Сред присъстващите бяха представители на ХоРеКа сектора, журналисти, гастрономически ентусиасти, личности от бизнес средите и посланици на Бакхус.
Наградите бяха раздадени в седем категории - шест състезателни, оценявани от различни професионални журита, и една - Ресторант на читателите, определена чрез отворено гласуване.

Ресторант на годината Бакхус,
Acqua Panna & S. Pellegrino
- Valere -



Номинирани:

Fake French
Nikolas 0°/360°
Valere
Spectrum Restaurant
Космос

Вкусно място
- L'etranger -




Номинирани:

Ramira
L'etranger
Хабиб бейрут
Marché
Паваж

Авторски почерк
- Космос -



Номинирани:

Unica
Talents
JAZU by Hamachi
Fake French
Космос

Вино и напитки
- ANDRé -



Номинирани:

aEstivum
Valere
Niko'las 0/360
Cosmos
ANDRé

Дебют
- Kuzina Greek Eatery -



Номинирани:

ARIA
Kuzina Greek Eatery
Синева

Ресторант на читателите
- ADOR -



Номинирани:

Рамира
ARIA
Паваж
Spectrum
ADOR
Хотелско гурме
- Spectrum Restaurant -



Номинирани:

JIRU Asian Restaurant
Spectrum Restaurant
ADOR
Cookó Kitchen:Drinks
The Revolutionary Dining Room & Bar

Наградите тази година отново имаха форма и дух - поднесохме ги под формата на ръчно изработени керамични чинии, дело на Pottery & Poetry. Всяка статуетка беше уникална, създадена за съответната категория - със собствена форма, глазура, усещане и... съзвездие. Красив и символичен начин да почетем работата на най-добрите в гастрономията.





Насладихме се на великолепно 6-степенно меню, поднесено ни от Шеф Райън Блекбърн , Шеф Алесандро Тормолино и Шеф Борха Мареро Васкес, членове на престижната асоциация JRE, които бяха подкрепени от Шеф Владислав Пенов и Шеф Веселин Калев, както и от неуморните студенти от HRC Academy.



Всичко това протече под музикалната селекция на Биляна Димова - Bel



Благодарим на всички парртньори, без които всичко това нямаше да е възможно!



Acqua Panna & S.Pellegrino
Veuve Clicquot
The Singleton
Mastercard
METRO Bulgaria
JTI
Kotanyi
Red Devil Catering
HRC Culinary Academy
AUDI
Pottery&Poetry
Elly's Supreme Taste
Liquid Entertainment
Зографов и син

Share Tweet Pin it Share

Реклама »