С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

МЕТРО Академия: Където вкусът среща страстта към съвършенството

МЕТРО Академия
09 Октомври 2024, 14:57
Share Tweet Pin it Share

В МЕТРО Академия, кулинарното майсторство не е просто цел - то е пътешествие, водено от страстта към новото, вдъхновението и постоянния стремеж към съвършенство. От откриването си през 2012 г., академията не просто подкрепя развитието на ХоРеКа сектора, но и е епицентър на културната трансформация в кулинарията у нас. Тук се учат и обогатяват не само професионални готвачи, но и любители, деца и всички, които търсят истинското изживяване зад кухнята





Кулинария без граници


Едно от основните предимства на МЕТРО Академия е разнообразието от курсове и събития. От интензивни курсове по френска и средиземноморска кухня до специализирани тиймбилдинги, в които отбори се изправят пред кулинарни предизвикателства - тук всичко е на масата. И не само това: чрез инициативата "МЕТРО Академия на колела", опитът и знанието пътуват директно до вашата кухня, предлагайки обучение на персонала и професионални съвети на място.

Шеф Юри Велев: Майсторът на вкусовете


"Работата ми като готвач започна случайно, но явно е била на късмет", споделя Юри Велев, който се присъединява към екипа на МЕТРО Академия през 2014 г. За него, това е повече от работа - това е пространство за творчество и обмен на идеи. След дългогодишен опит в реномирани хотелски вериги като "Кемпински", "Интерконтинентал" и "Мариот", Юри намира в МЕТРО Академия мястото, където може да съчетае страстта си към италианската и средиземноморската кухня с желание да експериментира. "Тук срещам много колеги, обменяме идеи и изпробваме нови продукти. Винаги има нещо ново, което можеш да откриеш и надградиш," казва той с усмивка.
На тазгодишния Fish Fest Юри и неговият екип блеснаха с разнообразие от пресни риби от северните и южните морета, като оставиха гостите с неизчерпаем апетит за още. "Носете си резервен стомах," предупреди той с намигване.



Владимир Петков: Креативност и страст във всяка чиния


Владимир Петков е млад, но вече опитен шеф-готвач, който се присъедини към екипа на МЕТРО Академия през април 2024 г. С кулинарен опит в Гърция и София, неговата любов към кулинарията започва още в детството. "Откакто се помня, винаги експериментирам в кухнята", разказва Владимир, който завършва престижното си обучение в "Интерменю". Той вярва, че креативността и смелостта са основните помощници на добрия готвач и не се страхува да изпробва нови техники и идеи. "МЕТРО Академия е мястото, където мога да надграждам идеите си и да работя в среда, която подкрепя моето развитие", споделя той.
Владимир вижда в академията възможност не само за своето усъвършенстване, но и за развитие на българската кулинарна сцена. "Тук се създават условия за истинско творческо развитие - и то за всеки, който желае да надникне зад завесата на професионалната кухня."




Кулинарно вдъхновение за всички


МЕТРО Академия не е просто място за обучение - тя е платформа за обмен на идеи, вдъхновение и кулинарни открития. Всеки курс и събитие, организирани от академията, предлагат възможност за потапяне в света на високата кулинария, независимо дали сте професионалист, любител или просто ентусиаст, който обича да експериментира в кухнята.

Готови ли сте да надградите своите кулинарни умения? Следете техните събития и станете част от пътуването на МЕТРО Академия към върховете на вкуса!

Share Tweet Pin it Share

Реклама »