С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Fish Fest като по вода!

Бакхус
09 Октомври 2024, 11:26
Share Tweet Pin it Share

На 5 и 6 октомври морето буквално дойде при нас - не само с рибните деликатеси на Бакхус Fish Fest 2024, но и с дъжда, който не пропусна да създаде истинска морска атмосфера. Въпреки капризите на времето, фестивалът събра верни почитатели на рибните изкушения под шатрите на любимото ни рибарско пристанище в сърцето на София.



Под мотото "Устойчив улов" тази година фестивалът не само ни предложи пресни морски дарове, но и ни напомни за важността на отговорното отношение към природата и моретата.
Изградихме малък морски свят, изпълнен с аромати на риба, миди и стриди, предоставени с любов от нашите партньори и изложители. Присъстващите не само се наслаждаваха на рибни деликатеси, но и научаваха за сезонността на рибите, както и за усилията, които се полагат за опазването на морските ресурси.

Дъждовните капки не спряха и вдъхновението - изложбата "Риба, мида, стрида" на Лора Рахнева беше истинската перла на фестивала. Снимките на Лора разкриха красотата и загадките на Черно море, а гостите имаха възможността да закупят постери с морски сюжети, като всички приходи отидоха във фонда на "Черноморски улов" за опазване на водите.



Fish Fest 2024 не беше просто за рибата на скарата, а за осъзнатия избор на храна и начините, по които риболовът може да бъде екологично устойчив. За тези, които искаха да отнесат вкуса на морето вкъщи, имаше полезни съвети как да разпознават прясна риба и да избират най-добрите морски дарове за своята трапеза.



Благодарим на нашите партньори от METRO Bulgaria, JTI, Avendi, Ouzo 12, Yeni Raki и всички ресторанти и изложители, които се присъединиха към нас този уикенд, а именно:

Ресторанти:

CosmosFerments
Hamachini
Zuhdin
Mini.Bar
Hambar
Holy Smokes
Pasta Fresca
Panuozzo
PocoLoco

Изложители:

DaDonuts
Elly's Supreme Taste
Магазин Mediteranium
Fugio Superfoods
Spizing

За пиене:

Vinoto.com
DiVino
Metalhead
Sepia Brewing
Ouzo 12
Mutai
Ouzo 7
Martines Coffe

Благодарим на всички, които, въпреки дъждовните облаци, се присъединиха към нас и направиха Бакхус Fish Fest 2024 едно незабравимо събитие! С нетърпение очакваме да се срещнем отново догодина, когато ще продължим да събираме морето и сушата в името на вкусната и отговорна храна.

Share Tweet Pin it Share

Реклама »