Отборът на Дания е носителят на златния медал в престижното кулинарно състезание Bocuse d‘Or. Отборът печели този приз за втори път.
Сребърният медал е за Швеция, и бронзът - за Норвегия. Така скандинавците отново показаха класата си, като взеха първите три места, преборвайки 24-мата финалисти.
При предишното издание на състезанието, когато то отбеляза своите 30 години, отборът на САЩ спечели за първи път златния медал. Сред другите награди са за Мароко - най-добър постер, Финландия за най-добра тема за плато, Франция - за най-добра тема за порция.
Темата за плато през тази година беше котлети от млечно телешко, а темата на порцията - зеленчуков шартрьоз с черупчести. Така конкурсът отдава почит на Бол Бокюз, своя основател, и на почетния си председател Жоел Рьобушон, който почина през август миналата година.
Състезанието на името на Пол Бокюз се провежда на всеки две години в Лион. Bocuse d‘Or е едно от най-мащабните и популярни кулинарни състезания в света. Известен още като кулинарните Оскари, финалите му се провеждат в рамките на Международния салон за ресторантьорство, хотелиерство и обществено хранене SIHRE.
Сребърният медал е за Швеция, и бронзът - за Норвегия. Така скандинавците отново показаха класата си, като взеха първите три места, преборвайки 24-мата финалисти.
При предишното издание на състезанието, когато то отбеляза своите 30 години, отборът на САЩ спечели за първи път златния медал. Сред другите награди са за Мароко - най-добър постер, Финландия за най-добра тема за плато, Франция - за най-добра тема за порция.
Темата за плато през тази година беше котлети от млечно телешко, а темата на порцията - зеленчуков шартрьоз с черупчести. Така конкурсът отдава почит на Бол Бокюз, своя основател, и на почетния си председател Жоел Рьобушон, който почина през август миналата година.
Състезанието на името на Пол Бокюз се провежда на всеки две години в Лион. Bocuse d‘Or е едно от най-мащабните и популярни кулинарни състезания в света. Известен още като кулинарните Оскари, финалите му се провеждат в рамките на Международния салон за ресторантьорство, хотелиерство и обществено хранене SIHRE.
-
снимка: