За седемнадесета поредна година Бакхус раздаде наградите на най-отличилите се ресторанти в конкурса "Ресторант на годината 2017 Бакхус Acqua Panna & S.Pellegrino". Наградите бяха връчени на на 29 март в официална церемония, придружена от гала-вечеря с 6-степенно меню, подготвено в партньорство с престижната кулинарна академия Le Cordon Bleu London, най-успелият български готвач в чужбина - шеф Емил Минев и млади наши готвачи с международен звезден опит.
Ето и обявените победители след церемонията по категории:
Ресторант на годината Acqua Panna & S.Pellegrino: - Niko’las 0/360 - * Модерна българска кухня: - Космос - * Дебют 2017: - aEstivum, Zornitza Family Estate - * Винена листа и напитки DiVino: - aEstivum, Zornitza Family Estate - * Нова вълна - Гастробар: - Grape Central - - Jasmine - * Ресторант на читателите: - Паваж - * Вкусно място: - L’Étranger - - Da Massimo - * Aвторска кухня - ANDRé - - Niko’las 0/360 - * Устойчиви практики Metro: - Багри - * Най-добро обслужване: - Преди 10 - - Еste - * Най-добър екип: - Cinecittà Osteria Italiana - |
Столичният ресторант Niko’las 0/360 взе голямата награда.
Niko’las 0/360 бе предпочетен в силна конкуренция тази година, заради силния и сполучлив авторски почерк на главния готвач, добрата селекция на качествени продукти и видимия стремеж за надграждане в посока устойчиви практики.
Собственикът - шеф Цветомир Николов, е един от двамата шеф-готвачи, отличени и с приза за Авторска кухня, като другият отиде при шеф Андре Токев, ресотрант ANDRé.
-
снимка:
Тази година конкурсът поднесе две изненадади под формата на специални награди. Първата - "Модерна българска кухня" - отиде при ресторант Космос заради усилията, които ресторантът полага в тази посока и иновативната си концепция, която раздвижи атмосферата в града.
-
снимка:
Втората специална награда - за "Най-добър екип", бе връчена на Cinecittà Osteria Italiana, които впечатлиха екипа "Бакхус" с добрата си екипна работа и постоянно развитие.
-
снимка:
Силно представяне направи и ресторант aEstivum в комплекса Zornitza Family Estate в село Зорница, близо до Мелник. Той взе приза за "Дебют" 2017, както и награда за "Винена листа и напитки DiVino", като победителят тази година се избира от професионалния екип на списание DiVinо, официални партньори на конкурса.
-
снимка:
Kонкурсът "Ресторант на годината 2017 Бакхус Acqua Panna & San Pellegrino" се провежда вече 17 години. Ресторантите, които участват, са селектирани от екипа на "Бакхус" и са оценявани от журито на конкурса, което се състои от опитни кулинарни журналисти и сътрудници на екипа с богат опит и знания. Ресторантите са оценявани чрез професионално-разработен стандарт, който покрива 20 критерия. Те обхващат цялостното клиентско преживяване: менюто, продуктите, ястията, напитките, обслужването, съотоношението цена/качество, хигиената и интериора.
-
снимка: