Един от емблематичните лондонски барове - Duck & Waffle ще се задълбочи в дебрите на миксологията и ще създаде коктейли направени от една единствена съставка. Това ще става, като се използва всяка част от съответния продукт - от обелка на домат, стебла на червени чушки, утайка от кафе до черупки на орехи, като целта е да се минимализира генерирането на отпадъци.
Рич Уудс, който ръководи отдела за разработване на коктейли в Duck & Waffle, цели да покаже всеки един продукт в целия му блясък, като за него миксирането на отделни съставки не позволява да се разкрият истинските им вкусови качества.
"Искам да покажа колко много вкусове могат да бъдат взети от един единствен продукт и да развия тази комплексност на различни нива", споделя той.
Името на всеки един коктейл ще бъде от една дума, например "Домат", "Авокадо", "Маслина", което ще направи менюто с напитките да прилича повече на меню за храна.
Уудс признава, че тази концепция е рискована и ще има много трудности в осъществяването й, но според него този на пръв поглед семпъл и красив подход ще се хареса на клиентите.
Коктейлите ще са част от новото лятно меню, озаглавено The Origins.