Продукти |
Миди /1 кг с черупки/
Краставици
Репички
Сушени маслини
Лимонов дресинг /два лимона/
Тученица
Горчица
Начин на приготвяне |
Марината за мидите: оцет 50 мл, зехтин, лимонов сок, пресен чесън, пресен лук
Мидите и маринатата
Мидите задушавате, докато се отворят. Отделяте ги от черупката. Кипвате оцета, зехтина, пресния чесън и лук, за да получите марината. Оставете маринатата да се охлади леко, след което залейте изчистените миди с нея. Хубаво е да престоят два-три часа, за да поемат вкуса. Маринованите миди смесвате с тученицата, която се накъсва на дребни парченца.
Зеленчуците
Краставиците и репичките нарязвате на много тънки шайби и поставяте във вода с лед, за да станат хрупкави. Ако нямате сушени маслини, може да замените с маслинова паста или да накълцате на ситно обезкостени черни маслини.
Лимоновият дресинг
Изцеждате два лимона и пасирате с два пъти по-голямо количество зехтин. Добавяте една чаена лъжичка горчица и сол на вкус. С дресинга овкусявате краставиците и репичките.
Поднасяне
Съставките подредете в чиния, без да ги смесвате. След като овкусите краставиците и репичките, ги поставяте в чинията и на три купчинки добавяте мидите.
Рецептата е разработена от шеф Даниела Ангелова и шеф Иван Милтиядов от ресторант "Багри".
18, 30, 21 Юни 2017, 18:30
Много гурме. :-)
-1 +1