От 7 до 13 май включително ще се проведе Sofia Restaurant Week - седмичният фестивал на разнообразните ресторанти с качествена храна в София. Миналата година над 6 000 души са се въползвали от нея.
Какво ви се предлага? Участващите ресторанти ще изготвят тристепенно меню за 25 лева (без напитките). В цената от 25 лева са включени ястия от едно сет меню. Сет менютата са два броя и се сервират на обяд, вечеря, както и в следобедните часове на деня. В профила на всяко заведение има информация за кога се приемат резервации. Ресторантитеи са 27. Напитките ще бъдат таксувани отделно, както и всички странични поръчки от предвивеното меню на заведението.
Sofia Restaurant Week се организира от Zavedenia.bg, Sofia In Your Pocket и Sofia the Insider's guide, а цялата информация за събитието, включително и избраните ресторанти, може да намерите тук.
Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights
19, 34, 24 Април 2017, 19:34
"Менютата са пълна скръб!"
Така е, сега като отидеш в ресторант не знаеш какво слагаш в устата. В София навремето, близо до площад Славейков, на една пресечка от нашия дом имаше популярна градска фурна с майстор-пекар бай Ервант, арменец. Той не просто печеше, той свещенодействаше над печивата и беше изтънчен готвач. Домакините му оставяха всевъзможни заливки, яйца, «бутер», захар, сол и червен пипер, които бай Ервант изполваше в подходящия момент. При него печахме баница, козунак, тиквеник, пълнен шаран, мусака, гювеч, агнешко бутче, даже, спомням си, и пълнен заек. Обикновено се плащаше след като печивото е готово, [...]
Read the full comment но понякога хората предплащаха услугата. Веднъж с майка ми занесохме една баница за печене, предплатихме я и когато си я взехме, видяхме, че отгоре сред корите се подава късче покафеняла хартийка, на която с химически молив пишеше: «бани.пла.» («баницата платена»). :)
+1
19, 15, 24 Април 2017, 19:15
Менютата са пълна скръб!
+2
18, 21, 24 Април 2017, 18:21
За мен зелена салата, двойна гроздова, вратна пържола на тиган- алангле , за гарнитура печен картоф, бутилка младо каберне пробутвано за божоле и ще видя после нещо за десерт, но няма да е нито десерт "пънче" , нито макарони.Може и без сирене - направо късо еспресо и двоен коняк.
+2
Най-четени статии // за Ноември
Реклама »